Vettel: "Hamilton este cel mai bun pilot al erei noastre, dar nu poate fi comparat cu piloți din alte generații"

de Daniel Popescu
Marti, 17.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Lewis Hamilton este cel mai bun pilot din această perioadă, însă afirmă că o comparație cu piloți din alte generații nu poate fi făcută.

Lewis Hamilton a obținut duminică al șaptelea titlu mondial din carieră și a egalat astfel recordul deținut de Michael Schumacher.

Unul dintre primii colegi care l-au felicitat a fost Sebastian Vettel, care consideră însă că nu este corect ca piloți care fac parte din generații diferite să fie comparați în funcție de palmares.

"Hamilton este cel mai mare pilot din era noastră. Dar cum îi poți compara pe Juan Manuel Fangio sau Stirling Moss cu cei din era noastră? Nu poți. Poate că noi am fi inutili pentru că ne-ar fi frică în acele monoposturi sau poate că ei ar fi inutili în monoposturile noastre pentru că sunt prea rapide. Fiecare eră are un pilot sau mai mulți piloți", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari.

Cu toate acestea, Vettel a admis că are o afinitate specială pentru Schumacher, chiar dacă recunoaște meritele sportive ale lui Hamilton de pe parcursul carierei.

"Emoțional, Schumacher va fi întotdeauna cel mai mare pilot. Dar nu există niciun dubiu, Hamilton este cel mai mare în termeni de performanțe.

A egalat recordul de titluri, a câștigat mai multe curse, are mai multe pole-uri, așa că a făcut tot ce-i poți cere", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (23)

  • Eeeeee, ce tratament o fi urmat de gândește mai limpede?
    Îi susțin părerea!
    15 10
  • Adrian
    Mavrick vezi că vettel a zis că Hamilton e cel mai mare pilot așa că taci și Schumacher a zis că e pentru el cel mai bun mai citește articolul așa că taci Hamilton și Schumacher sunt cei mai mari din istorie
    5 9
  • Adrian
    Mavrick Hamilton și Schumacher sunt cei mai buni Hamilton va mai continua un an și după rămân doar piloți care maxim vor câștiga un titlu că Hamilton și Schumacher și Senna nu vor mai fi nimeni și vezi că vettel a zis după cursă că Hamilton a făcut istorie și e la fel de bun ca Schumacher și că doar pentru el e mai bun Schumacher și îi place Schumacher că e și german și doar pentru el e mai bun Schumacher in rest toți spun că Hamilton și Schumacher sunt la fel de bunu
    5 4
  • Costel
    prin amabilitatea D-lui Daniel Popescu observ cat se poate de clar in fotografia articolului un mesaj extrem de elocvent pe grumazul celui de-al doilea septuplu din istoria F1:
    "D-zeu ii dragoste"

    intru-totul de acord cu cel mai important produs de marketing al F1 dar nici nu pot sa-mi refuz doua intrebari:

    brunetule suprem, D-zeu nu ii cumva si caracter?

    brunetule suprem, D-zeu nu ii cumva si onestitate?

    asta fiindca-mi amintesc si azi de josnicia acestui potlogar sadea pe care nu si-a refuzat-o in parcul Jean Drapeau din Montreal in 2019, victoria indubitabila a lui sebastian vettel fiind miseleste sterpelita numai la indemnurile repetate ale acestui repugnant rival al cvadruplului campion german
    17 17
  • Neutru
    Domnul Costel, tatuajele nu reprezintă nimic pentru purtători. Nici nu pot fi scoase, decât foarte greu, mai ales din zonele dificile. În combinație cu lanțuri, cercei și alte ciudățenii definesc personalitatea individului. Crezi că cei cu ideograme chinezești tatuate știu limba chineză sau se vor duce în China?
    13 4
  • @Neutru
    Imi permit sa te contrazic, in general cei cu tatuaje gen ideograme sau, de exemplu, simboluri tribale, chiar stiu ce si-au pus pe piele. Desi uneori ma indoiesc foarte tare ca marea majoritate le cunosc sensul. Dar macar stiu ce inseamna. Ceilalti ... cocalarii si bombardierii ... zvastici, cruci, sfinti, kitsch fara limite ... mai bine nu detaliem ...
    7 6
  • The Dot
    Nivelul discutiilor este undeva sus, ca de obicei. Fostii mari ganditori ai lumii ar fi invidiosi.
    De altfel nu e de mirare cand articolul e din categoria "telenovele".
    12 1
  • @The Dot
    Ghinion, nu toti se pot ridica la "complexitatea" gandirii tale. Si nici a mitocaniei .
    7 5
  • THE SPINNING GERMAN
    zice ceva degetica......
    3 2
  • Aurelian
    “I-am spus că este ceva special, pentru că azi am fost martori ai felului în care se scrie istorie. Cred că este cel mai mare pilot al erei noastre. Este dificil să faci comparaţii cu alte epoci. Cum am putea să-l comparăm cu Fangio sau Moss? Probabil am fi nefolositori în maşinile de atunci şi ne-am **** pe noi de frică în ele, dar poate că nici ei nu ar face faţă în maşinile noastre din cauza vitezelor şi forţelor atinse. Dar asta nu contează. Cred că fiecare era îşi are pilotul sau suprem, iar Lewis este cu siguranţă cel mai mare al erei noastre”. Aceasta este declaratia completa a d.lui Vettel. Deontologia profesionala v-ar fi obligat sa o dati integral si nu trunchiata si interpretata dupa dorinta dvs.Cu stima !
    13 0
  • Costel
    @ma adresez aceluia care-mi pare mereu afectat la incursiunile sale pe AM-motorsport taman de pacatoasa diferenta de fus orar (-7 ore fata de Cluj)....

    m-oi auzit dumneata vreodata sa infierez reprezentarea grafica realizata din podoaba capilara de pe pretiosul scalp al brunetului suprem care aduce negresit cu Ouagadougou Metropolitan Area?

    m-oi auzit dumneata vreodata sa-i pun la indoiala brunetului suprem cele doua veritabile belciuge din pavilioanele auditive?

    m-oi identificat dumneata vreodata sa-i refuz public aceluiasi brunet suprem inestimabila nestemata pozitionata strategic atat de aproape de sinusuri?

    nu domne, evident ca nu m-oi auzit savarsind asemenea nastrusnicii publice si nici n-am de gand s-o fac, asta numai pentru a mentine coversatia la un palier de eruditie pe care AM-motorsport il merita cu prisosinta
    6 2
  • Foarte adevarat ce spune Vettel. As fi fost foarte curios sa-l vad pe Ham cum reactioneaza cu un partener pe masura lui, same monopost si same conditii, cum ar fi Alonso, Vettel sau mai nou Verstappen.
    Nu este nici un secret ca Ham a avut cateva victorii norocoase, (sa traiasca Pirelli), insa stim foarte bine cum a reactionat atunci cand a fost pus sub presiune de catre un mediocru precum Nico Rosberg . Raman la parerea, si imi asum aceasta afirmatie, ca daca il avea pe Verstappen langa el si nu pe pampalaul de Bottas, si-ar fi plimbat bulldogul englezesc prin parcurile Londrei mai des!

    Bine ai revenit Costel, chiar ne-ai lipsit!
    23 6
  • Vettel a spus-o foarte clar, Hamilton este cel mai bun pilot al generației sale. Asta ca nu se pot face comparații între perioade, mi se pare dubioasa în schimb. Noi, cei care am fost fani Schumacher, l-am văzut cel mai bun din istorie. Au fost alții care au fost fani Senna, l-au văzut cel mai bun din istorie. Într-adevăr, nu poți compara perioadele., Fangio alerga 6 curse pe sezon, în timp ce Hamilton a ajuns sa aibă și 22 de GP-uri într-un an, dar asta nu ii ia deloc din merite. Hamilton, de-a lungul anilor a avut coechipieri ca Alonso, Button, Rosberg, toți campioni mondiali, asa ca nu cred ca pt el ar fi fost o problema sa aibă rezultatele astea cu un coechipier ca Vettel sau Verstappen. Eu am fost fan Schumacher încă din '94, și pt mine, ca și pt Vettel, el rămâne cel mai bun, mai complet pilot din istorie, însă Hamilton, venit la Mercedes în 2013, a reușit o victorie cu aceștia în timp ce Schumacher, în 3 ani de zile abia a obținut un poale și un podium, în condițiile în care și Rosberg a reușit sa câștige în 2012 în China. Oare Hamilton, într-o mașină Ferrari din 2004, ar bate timpii realizați de Schumi la vremea respectiva? Oare Schumacher, în mașina lui Hamilton de acum ar bate timpii realizați de el? Sunt întrebări la care nu vom afla răspunsul niciodată și atunci nu ne rămâne decât sa aplaudam performantele realizate de Hamilton și sa înțelegem ca este și el unul dintre cei mai compleți piloți din istorie și cel mai bun din generația actuală, asta deși nu îl agreez deloc, dar asta nu ma poate face sa ii iau din merite!
    13 1
  • GrosJan
    Exact ce va spuneam si eu, fiecare era din F1 a avut propriul grad de dificultate, fara a ierarhiza. Masinile vechi erau greu de controlat pe franare cu clutch si schimbator deviteze manual. Masinile moderne au viteze incredibile in viraje si este mai greu sa le gasesti limita.
    8 1
  • @Aurelian: Da, aceasta este declaratia completa. Chiar daca in stire nu am publicat-o integral, declaratia nu a fost interpretata in alt mod. Am schimbat insa unele cuvinte, din motive lesne de inteles, pentru ca nu pot fi publicate pe site.

    In numeroase cazuri nu este nevoie sa publicam declaratiile integrale ale unui pilot, ci este suficient sa extragem esentialul din informatie.
    6 3
  • Costel
    D-le Neutru,

    intru-totul de acord, tocmai d-asta zic ca trebuie sa avem o atitudine nemiloasa la adresa unui individ de aproape 40 de ani, pe deasupra un reper parca pentru prea multi, care iata ca nu renunta la superficialitate si ce-i cu adevarat inacceptabil, la infama fatarnicie
    2 6
  • Fair play
    Hamilton e peste Schumacher pentru ca e un pilot mai fair play . De cate ori Schumacher si-a scos adversarii in decor ? De nenumarate ori . Unora le plac pilotii dirty dar ca fair play nu ai ce sa ii reprosezi lui Hamilton , e un adevarat campion.
    9 5
  • Nu sunt de acord !E mai degrabă cum a zis Noris...Nu poți să-i compari daca nu au aceeași mașină !Chiar și așa,nu pot fi 100% sigur că ambele mașini Ferari sunt identice,de ex, deci că Leclerc e mai bun.Poate s-a adaptat la monopost mai bine ,al simte mai bine și poate e mai pe stilul său dar un pilot la niv lui Vetel se poate și el adapta,chiar daca mai târziu.Italienii însă sunt ca românii,mincinoși.Stiau că nu au mașină buna să facă vreo figura anul asta dar vroiau sa scape de Vetel care poate era prea scump(e greu sa ai doi scumpi).Plus că anul trecut au avut ceva ciocniri de orgolii la propriu,cei doi,pe pista.Ca nici un constructor nu e nebun sa arunce un pilot bun ca sa fie sigur că punctează binișor in fiecare cursa...Doar ca ei știau că sezonul asta e mort și au profitat.Daca nu pleca singur din lipsa de rezultate și perspective,atmosfera venea în ajutor și i se putea reproșa lui lipsa de rezultate.La RedBull cu motorizare Renault a ieșit de 4 ori campion,fara ca diferența între monoposturi sa fie așa neta ca acum cu Mercedes !Renault nu a fost nici atunci cel mai puternic motor...Și inca ceva !Au condus ei monoposturile alea imposibile din anii 50,60,70?Atâția piloți mari care au avut și ei atunci concurenta enorma atât la piloți cât și ca monopost ar putea f bine sa fie multi altii considerați cei mai buni...Nu rezultatele contează !Depinde ce era prinzi,ce concurenta și condiții...Sunt ani când nici o mașină nu poate sa vina aproape,ca acesta de ex.In anii trecuți a mai fost Ferari sau RedBul cat de cat aproape.Dar din cele 7 titluri câștigate cred că doar in vreo două a trebuit să muncească.Mensel ieșea din mașină aproape leșinat la final de cursa și era ditamai omul și Wiliams Renault de atunci a fost cea mai buna mașină făurită vreodată !Acu parca sunt jucarii...Singura data cred când a avut cu adevărat concurenta Hamilton a fost când a și pierdut,că vroiau neapărat să-l scoată campion și pe Nico Rosberg(neamț,cu tata tot fost pilot,Keke Rosberg,etc).Deci se știe că se pot face aranjamente mai ales acum cu atâta electronică sa nu mai zic de așa zisele "greșeli" de strategie până la modif grosolane la monopost.Ce credeți că înainte de cursă când sunt reglate mașinile pot sa facă sch de mașini ,doar prin sch scaunului ?Ca să dovedească că nu e diferita cu nimic mașina....Așa că eu nu cred că Hamilton e cel mai bun,ever. Norocos,nesimțit,oportunist DA,asta e sigur și bine înțeles are și mana(nu e tilicar)dar nu vad de ce să-i ridicați statuie pt că a reuși cele mai multe recorduri !Mâine or să fie doar jucării din astea electrice,cu reguli stricte care nu vor permite nici o diversitate (practic vor fi aproape identice mașinile) și o sa vedeți că doar chestiunea de noroc va face sa se detașeze pana la urma un învingător(ciocniri,explozie de pneu,sch întârziat la stand,etc);lucruri greu de evitat care-i va lovi pe unii doar,din când în când.Asta va face diferența, hazardul.Calitatea pilotului e 1% doar...Luați orice pilot actual, să aibă mașină Mercedes și va ieși campion GARANTAT !La diferența asta de monoposturi iese și de 10 ori la rând...Botaș a fost adus exact că sa nu se repete faza cu Nici și să nu facă ce au făcut tilicarii de la Ferarii care știau că vor fi pbl între cei doi...Contează mult temperamentul...La RedBul de ce nu aduc un Sainz sau Alonso langa Verstapen ?O sa vedeți pbl Leclerc cu Sainz daca chiar vor avea mașină buna la anul !!
    8 3
  • F1 viewer
    Hamilton este peste Schumacher pentru ca NU a primit nenumarate victorii cadou de la coechipier cum primea Schumacher de la Barichello sau Massa.
    10 9
  • Costel
    D-le Sumi7,

    respectele mele la adresa domniei tale, ramaneti totusi mult prea amabil in ceea ce ma priveste iar pana apuc sa ma fastacesc de tot chiar vreau sa trag inca de pe acum semnalul de alarma pentru sezonul 2021, daca se continua pe aceleasi coordonate in pauza de iarna 2020-2021 atat dinspre RBR, Alpine si mai ales Ferrari in noiembrie viitor o sa devenim, vrem-nu vrem, contemporani cu primul octuplu din F1,
    asta fiindca brunetu' suprem n-are minima decenta sa/(se) schimbe,
    n-are educatia sa caute provocari si in cadrul altor echipe,
    n-are setea de cunoastere si de corectare a deficientelor actualilor rivali prin atuurile/experienta pe care le-a dobandit in atatia ani in cadrul Benz,
    asta pentru ca ori nu-i in stare sa le camufleze rapid si mai ales de unul singur carentele mecanice/aero, fie ii dominat doar de goana oribila dupa niste cifre seci, cifre seci care in cazul multor consumatori de F1 s-au oprit, de exemplu, la 6(sase), numarul victoriilor lui Gilles Villeneuve.....

    astora ce sa spunem?!? ...ca-s niste diletanti......
    om stabilit mai devreme, AM-motorsport ii un mediu erudit...
    ...nu merge chiar asa, oricum......
    4 5
  • @Sumi7

    Nico Rosberg pilot mediocru? Pe baza caror argumente? Sau anii 2010-2012 cand l-a spulberat pe Michael inca dor?
    5 2
  • @Cris

    Daca Mercedes voia sa il scoata campion pe Rosberg, ce i-a oprit sa o faca in 2014?
    De ce l-au obligat sa cedeze pozitia la Monaco 2016? Rosberg a stiut ca Hamilton e pilotul mai bun si a trebuit sa lupte pentru a beneficia de acelasi material de concurs. Bine ca este considerat Alonso mare caracter si pilot de legenda cand si-a vandut echipa in 2007.
    5 2
  • Testarossa
    Da, siguuuur, l-a egalat pe Schumi intr-un campionat cu dezvoltarea motoarelor oprita de catre mafia Liberty si FIA. L-a egalat intr-un campionat Mercedes. Blat. Cine isi aduce aminte titlurile Schumi au fost luate cu motoare Ferrari “o idee” mai slabute ca Honda, BMW, si in anul 2000 Mclaren Mercedes. Dar nu cu aceasta deficienta de putere de azi.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru