Vettel: "Mercedes este favorită, dar avem şanse la victorie"

de Daniel Popescu
Sambata, 29.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că Mercedes este favorită la victorie în cursa de la Sepang, însă este încrezător că poate lupta pentru victorie cu Lewis Hamilton.

Cred că întotdeauna avem şanse să-i învingem pe toţi ceilalţi Aş fi trist dacă m-aş trezi dimineaţă gândindu-mă că pot termina doar pe locul doi, cinci sau opt.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Lewis Hamilton va avea duminică oportunitatea de a câştiga Marele Premiu al Malaysiei datorită pole position-ului obţinut sâmbătă pe ploaie, însă va trebui să reziste în faţa atacurilor lui Sebastian Vettel.

Pilotul echipei Red Bull Racing a arătat o formă bună pe ploaie şi a fost cu numai 0.055 secunde mai lent decât britanicul, motiv pentru care este încrezător în şansele sale de a obţine victoria.

"Cred că întotdeauna avem şanse să-i învingem pe toţi ceilalţi, acesta este motivul pentru care suntem aici. În privinţa monopostului, Mercedes are cu siguranţă cel mai competitiv pachet şi este dificil să-i învingem, dar nu imposibil. Aş fi trist dacă m-aş trezi dimineaţă gândindu-mă că pot termina doar pe locul doi, cinci sau opt.

Ştim că pe ploaie avem mai multe şanse să câştigăm şi vom vedea ce se va întâmpla mâine", a declarat el.

Chiar dacă Hamilton şi-a stabilit ca obiectiv doar să termine cursa, victoria este la fel de importantă pentru amândoi, după ce ambii au abandonat în cursa de debut de la Melbourne din motive tehnice.

Coechipierul lui Vettel, Daniel Ricciardo, a obţinut un loc cinci care îi va permite să lupte încă o dată pentru o clasare bună în cursă, însă la finalul calificărilor australianul a fost mai preocupat de incidentul cu Valtteri Bottas. Finlandezul a fost deja penalizat cu trei poziţii pe grilă pentru blocarea pilotului Red Bull pe linia dreaptă în a doua parte a calificărilor.

"Era în turul de pregătire. S-a întâmplat de multe ori şi anul trecut. Am concurat împreună în categoriile inferioare şi am crezut că ne respectăm, dar este dificil, pentru că a făcut de multe ori asta", a precizat el. 

Marele Premiu al Malaysiei va avea loc duminică, cu începere de la ora 11:00, ora României, şi va putea fi urmărit în direct pe posturile de televiziune Dolce Sport, RTL şi M1.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România va trece la ora de vară, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00.

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (2)

  • gianni_dude
    Daca nu ploua, vitzel se va uita cu binoclul la podium.
    1 2
  • Cursa uscata sanse mici pt Vettel. Ar fi Hamilton. Daca ploua atunci intra in carti. Dar depinde si de fiabilitate. Nu-l exclud nici pe Alonso ca posibil castigator.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru