Vettel: "Peste cinci ani s-ar putea să fiu la altă echipă sau să mă retrag"

de Daniel Popescu
Marti, 04.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel insistă că nu are niciun motiv să plece de la Red Bull, însă admite că peste cinci ani ar putea decide să concureze pentru o altă echipă sau chiar să se retragă.

Esential 2014 este anul in care expira contractul lui Vettel cu Red Bull
Contractul lui Sebastian Vettel cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul sezonului 2014, existând speculaţii că şi-a prelungit deja acordul pentru 2015, însă presa internaţională a relatat de mai multe ori interesul Scuderiei Ferrari pentru german.

Chiar dacă o alianţă cu Fernando Alonso pare greu de imaginat în acest moment, triplul campion mondial nu a exclus posibilitatea de a pleca de la Red Bull Racing sau chiar de a se retrage din Formula 1 în următorii cinci ani.

Poate că peste cinci ani nu voi mai pilota pentru că nu mai simt nevoia. Poate că peste cinci ani voi concura pentru altă echipă pentru că mă voi simţi pregătit pentru o nouă provocare.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
"Nu pot spune (n.r - dacă voi pleca vreodată de la Red Bull). Poate că peste cinci ani nu voi mai pilota pentru că nu mai simt nevoia.
Poate că peste cinci ani voi concura pentru altă echipă pentru că mă voi simţi pregătit pentru o nouă provocare. Fiecare om evoluează cu timpul şi îşi schimba priorităţile. În prezent mă simt bine aici şi nu-mi pot imagina pilotând în altă parte. Monopostul este rapid, echipa se descurcă bine şi nu văd niciun motiv pentru care aş pleca. Dar asta nu înseamnă automat ca voi sta aici pentru totdeauna"
, a declarat germanul citat de BBC.

Deocamdată, singura problemă a celor de la Red Bull este numele coechipierului lui Vettel pentru sezonul următor, însă şeful Christian Horner a admis că echipa nu este încă pregătită să ia o astfel de decizie.

"Există numai speculaţii. Nu am decis ce vom face după ce-i expiră contractul lui Webber pentru 2013. Dar dacă trebuie să anunţăm numele unui pilot, cu siguranţă nu se va întâmpla săptămâna viitoare", a precizat britanicul.

Via BBC Sport, Motorsport

Comentarii (12)

  • eu_ferrari
    Ar fi interesant din 2016 Vettel cu Hamilton la Ferrari :))))))
    is curios cum toti haterii Ferrari se vor transforma brusc in Tifosi Rosi :))))))

    Nu conteaza cine-i la volan, Ferrari este echipa "Icona Rossa"
    nu o sa mai fie era Scumacher, dar nici nu este bai ... atunci echipa a strans foarte mult hateri (dar si multi fani din cauza lui Schumi ... si pe mine)
    mie mi-ar fi placut un tandem Kimi - Alonso, pacat ca nu a fost sa fie
    8 8
  • tu_ferrari
    ce tot strigati "Hamilton", Rosberg o demonstreaza mult mai bine...
    11 10
  • @tu_ferrari
    demonstreaza ce???
    Hamilton a castigat deja un campionat ... ring a bell?
    Rosberg are 2 GP -uri castigate ... si acam atat ...
    8 8
  • @io_ferrari
    Poti sa compari masinile pe care a concurat Rosberg de cand e in F1 cu cele pe care le-a avut mandea ham la Mclada?
    8 5
  • Dar e numai Ferrari in F1? Poate ajunge si la Mercedes sau McLaren. Daca va avea nevoie de provocari, o va face.

    Ferrari cu siguranta isi va gasi imediat campioni. Asa cum a fost Schumacher, Kimi, Alonso... vor aparea si altii.

    Iar Ferrari nu va pune niciodata 2 campioni in aceiasi echipa: Alonso-Kimi, Vettel-Hamilton sau care vor mai fi pana atunci... Nu e stilul lor.
    5 1
  • eu_ferrari
    @ferr

    asa e ... nu are rost sa filozofam oricum nu se va intampla
    am vrut doar sa subliniez ca sunt fani de echipe si fani de piloti ...
    si unii fani de piloti urasc o anumita echipa pana ce pilotul lor favorit ajunge acolo ... dupa acea brusc isi schimba garderoba, posturile/parerile, pozele de pe forumuri si se transforma din hateri in groopies

    la fel se va intampla cu fanii lui Vettel care acuma urasc asa de mult ferrari... bineinteles dc Vettel va ajunge la ferrari
    3 2
  • singaporezul
    Sigur Vettel il va pensiona pe alonso de la Ferrari ,care probabil se va retrage in Singapore bineinteles.Problema de fapt ce vor face anti-vettelisti cand va veni Vettel la Ferrari.Probabil ca vor accepta realitatea si vor inghitii in sec,ca de obicei.
    3 5
  • @singaporezu
    Poate ca-l pensioneaza Alonso pe Vetel, inca nu e gata sezonul 2013. Nu spune hop pana nu sari. Vetel fara Newey este un pilot oarecare. Vetel nu are fata de Ferrari cu toate titlurile lui plasticoase.
    4 6
  • @singaporezul
    ala de care zici e pensionat deja ,de fapt s-a nascut pensionat
    1 2
  • @singaporezul
    nu toti anti - Vettelisti sunt fani Ferrari ...smart*ss
    1 0
  • singaporezul
    Singurii anti-vettelisti adevarati sunt cei care au traume de la sezoanele 2010 si 2012 si anume Ferraristi,restul probabil ca inca nu-i intereseaza ca o sa vina Vettel la Ferrari(pt. ca o sa vina si o sa salveze scuderia,fara Newey).
    3 0
  • He will always be the fastest man on the track.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru