Vettel: "Prefer să vină Raikkonen la Red Bull decât Alonso"

de Daniel Popescu
Marti, 30.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a dezvăluit că l-ar prefera pe Kimi Raikkonen în detrimentul lui Fernando Alonso drept coechipier la Red Bull pentru sezonul 2014.

Esential 2016 este anul in care expira contractul lui Alonso cu Ferrari
Sebastian Vettel a evitat să-şi exprime opinia cu privire la pilotul care ar trebui să-l înlocuiască pe Mark Webber la Red Bull Racing în sezonul următor, afirmând că nu poate face o alegere între Kimi Raikkonen şi Daniel Ricciardo.

Apariţia surprinzătoare a lui Fernando Alonso pe lista candidaţilor a schimbat însă radical situaţia, iar triplul campion mondial a fost tranşant când a fost pus să aleagă între cei doi. Germanul afirmă fără ezitare că Raikkonen ar fi un coechipier mai bun decât Alonso.

L-aş prefera pe Raikkonen. Il respect pe circuit şi în afara circuitului, pentru că întotdeauna a fost foarte direct cu mine.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
"L-aş prefera pe Raikkonen. Trebuie să fiu atent acum, dar nu am nimic împotriva lui Alonso. Îl respect cu adevărat foarte mult ca pilot.
Dar pe Raikkonen îl respect pe circuit şi în afara circuitului, pentru că întotdeauna a fost foarte direct cu mine. Din punctul ăsta de vedere ar fi un pic mai uşor"
, a declarat el pentru postul britanic de televizune BBC.

Red Bull Racing a refuzat să confirme dacă Alonso este într-adevăr un candidat pentru echipă, în timp ce Ferrari l-a criticat în mod deschis pe spaniol pentru criticile recente cu privire la performanţele monopostului. Contractul lui Alonso cu Ferrari urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016.

Via SportingLife

Comentarii (18)

  • seby9626
    Eu ma indoiesc de venirea lui Kimi la Red Bull intrucat,Vettel are nevoie de un pilot nr.2 si acela e Ricciardo.
    27 6
  • Telenovele specifice Red Bull... Normal ca Ricciardo va fi coechipierul lui Vettel. Are cele mai mari sanse. Ricciardo sau noul Webber.
    17 5
  • daca vettel a dat declaratia asta tind sa cred ca zvonurile despre o plecare a lui alonso la red bull au fost adevarate si vettel, indirect, a transmis echipei ce preferinte are, lasandu-i pe acestia sa decida....
    9 5
  • din pacate Kimi nu tare are optiuni la restul echipelor de top ...
    dc anul acesta nu castiga titlul cu Lotus sigur pleaca ...
    la McLaren ... nu-I momentul si a plecat cu gust amar de acolo ...
    la Mercedes si Ham si Rosberg au contract stabil
    la Ferrari ... dc pleaca Massa, dar nu cred ca s-ar intoarce nici acolo (din pacate)

    asa k ii ramane optiunea RBR ... dc mai vrea sa castige titluri ... si probabil ca nu vrea sa fie un fel de D.Hill sau J.Vilneuve

    dc va allege RBR eu ii urez bafta ... dar tot nu o sa-mi placa de echipa RBR
    12 9
  • Tind sa cred ca unii dintre voi nu au mai mult de 12 ani. Scrieti si voi cuvintele intregi pentru ca nu cred ca scrieti de pe un telefon clasic unde trebuie sa apesi de trei ori tasta "2" ca sa scrii litera "c", aveti tastaturi querty acuma.....cam asa e cu generatia asta messenger-uli si facebook-ului.
    24 1
  • schumji bv
    eu zic ca atat Raikkonen cat si Alonso o sa-l invinga cu aceeasi masina pe Vettel....o sa-i fie dor de Webber!
    7 7
  • Alonso nu-l vrea pe Vettel la Ferrari iar Vettel nu-l vrea pe acesta la RB.
    Din declaratiile celor doi reiese ca niciunul nu vrea sa fie locotenent in cadrul unui echipe, ceea ce mi se pare si firesc dat fiind faptul ca sunt niste piloti exceptionali. Ceea ce nu mi se pare ok e faptul ca nu recunosc acest lucru si se ascund dupa deget.

    Nici eu nu-l vad pe Kimi la RB ci mai degeaba pe Ricciardo care cu siguranta isi va indeplini cu brio atributiile in cadrul echipei.
    17 3
  • ALONSO nu va pleca de la SCUDERIA FERRARI cand se va termina contractul nici acum!
    2 3
  • Problema la RBR e cam așa: Horner (posibil și Newey la cât de bine se înțeleg cei doi) îl vrea pe Raikkonen, Helmut Marko pe Ricciardo. Primul argument al lui Marko e că ce rost mai are programul RBR Junior dacă nu livrează piloți la prima echipă, iar celălalt, mai puțin public, e să nu-i deranjeze protejatul cu un pilot ca Raikonnen. Cum Marko are influență mare pe lângă Mateschitz, probabil că Ricciardo va ajunge la RBR.

    Informația cu Alonso la RBR a plecat probabil de la Alonso. Nu cred că vrea să plece de la Ferrari, dar e un fel de a spune șefilor Ferrari: "uite, dacă vreau pot să plec la orice echipă vreau, chiar RBR." Probabil încă un mod de a spune, de data asta mai evident, că nu e mulțumit de performanțele echipei. Lăsând la o parte declarațile celor de la Ferrari că vom face și vom drege, anul ăsta cred că termină cu Alonso pe 4, mai rău decât oricând.
    5 1
  • si pe ricciardo l-ar prefera in locul lui kimi, daca kimi va sosi la RBR cred ca va izbucni un mic conflict intre pilotul numarul 1 si pilotul numarul 2, oricare ar fi ordinea lor, astept sa inceapa sa curga certitudinile, va fi exact ca anul trecut, trebuie sa faca cineva primul pas, apoi informatiile vor curge ca la robinet
    12 3
  • tare mult as vrea k sa se duca kimi la red bull...atunci ar vedea si vettel ce inseamna sa ai un coechiper foarte bun, si, mai presus de toate care sa nu fie sclavul echipei cum a fost mark. kimi o sa-si vada strict de treaba lui si atat. o sa-l manance cu fulgi cu tot pe vettel pe circuit dak o sa aiba ocazia pt k, dupa parerea mea, vettel este sub kimi, alonso si ham, este mult mai labil psihic k ei dak nu are cu ce
    11 2
  • nu l-am avut niciodata la inima pe vettel, nu stiu dc..poate k l-am vazut k seamana foarte mult cu schumi..un om fals kre intotdeauna era foc si para daca nu primea ce credea i se cuvine. ii dau dreptate lui jpm pt k vettel este un caracter infect exact k si mentorul sau kre incerca sa-i scoate pe adversarii sai directi din cursa knd erau mai buni k el(senna, villeneuve, montoya, alonso)nu o sa uit niciodata knd in marele premiu al europei din germania, in timp ce montoya il depasea, a tras de volan k sa-l acrosese si a sfarsit prin a ajunge el in nisip..sau knd a intrat cu masina intentionat in parapet la monte carlo k sa nu mai poata alonso sa faca un tur cronometrat. in momentul de fata kimi mi se pare cel mai tare, e tare ciudat ce e la ferrari, saracu alonso se lupta cu morile de vant, dak avea material era cel mai bun din toate timpurile. am fost mare fan senna si am vazut in montoya un urmas, pacat k nu a fost inteles pe deplin, sau poate k nu a inteles el k f1 nu mai era cea din vremea lui senna. era un pilot care destindea f1 prin stilul sau nonconformist si care se batea de la egal la egal cu schumi knd il lasa masina
    10 3
  • TYTSAssss
    Normal ca daca Alonso va avea masina lui Vettel , Vettel poate sa iasa la pensie , oricum nu va faceti sperante ca nici Alonso nu isi doreste din toata inima sa vin la RBR
    5 3
  • Ba,cum puteti voi sa vorbiti despre caracterul unui om cand nici macar nu l-ati vazut in carne si oase?
    9 5
  • Foarte tari unii dintre voi, mai tari ca mama omida in ghiceli si predictii.
    7 3
  • danny boy
    Nu cred ca Vettel este complet sincer.Ar prefera sa nu vina niciunul dar nu a putut sa fie chiar atat de explicit . Sincer as vrea sa vad o lupta intre el si Kimi cu materiale egale. Asa vom vedea toti care este adevarul.Recunosc , sint fan Kimi de la prima sa cursa si ma bucur enorm ca greutatile anilor din urma nu si-au lasat amprenta asupra lui ca pilot , ba din contra parca este mai bun. Cu toate astea sint adeptul luptei care pe care , indiferent de favorit , sa castige cel mai bun.
    3 0
  • Florin
    Nu cred ca Raikonnen ar fi mai rapid decat Vettel concurand impreuna la RBR. Motivul: deseori Grosjan a fost mai rapid decat Kimmi, doar ca nu a fost la fel de consistent in rezultate. Am urmarit cursa de la Hungaroring la fata locului, si Grosjan a fost foarte rapid, la un momentdat lipit de Vettel, dar in stilu-i caracteristic a dat cu bota-n balta. In schimb Kimmi e foarte constant, caracterul lui si experienta il recomanda la RBR. Ar fi interesant de urmarit un duel fratricid in echipa RBR. Tin sa cred ca nu ar interveni foarte mult echipa (cel putin la inceputul sezonului) in duelul celor doi; am vazut dueluri intre pilotii RBR si anii trecuti (chiar si anul asta).
    PS: nu sunt fan Redbull :)
    5 2
  • Formula 1 2007 - acesta este motivul pentru care Vettel nu il vrea pe Alonso la RedBull si pentru care Alonso nu va vrea sa se duca la RedBull - Alonso vrea sa fie tot timpul privilegiat.

    Cat despre Vettel vs. Webber - Vettel este pilotul mai bun dintre cei doi. Chiar daca Webber a avut victorii si curse bune, din pacate este mai slab decat Vettel.

    Ca si anul trecut, cand Alonso nu a vrut inlocuirea lui Massa, probabil ca nici Vettel nu vrea un pilot foarte bun, dar pe Alonso cred ca nu il vrea din alte motive.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru