Vettel refuza sa-si angajeze un manager

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.03.2010
Sebastian Vettel sustine ca nu are nevoie de un manager pentru ca este interesat numai de aspectul sportiv al Formulei 1.

Cei mai multi piloti din Formula 1 mizeaza pe sprijinul unui manager pentru a-si eficientiza sursele de venituri prin diverse contracte de sponsorizare. De altfel, Michael Schumacher, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, este recunoscut pentru avantajele de care a avut parte de pe urma colaborarii cu Willi Weber, care i-a fost manager pana la finalul anului 2009. Sebastian Vettel face insa exceptie de la aceasta regula si, in ciuda ascensiunii fulminante din ultimii ani, refuza in continuare sa-si angajeze un manager.

"Oamenii spun ca am nevoie de un manager pentru contracte publicitare sau pentru a face mai multi bani, dar eu ma simt bine asa. Vreau sa iau singur deciziile. Uneori este amuzant, pentru ca in timpul negocierilor poti sta la masa cu oameni foarte experimentati de peste 60 de ani. Dar uiti repede de varsta si faci tot ce poti. Nu regret nicio decizie pe care am luat-o pana acum", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing in cadrul unui interviu acordat publicatiei britanice The Guardian.

Vettel a explicat ca decizia de a nu-si angaja un manager are drept cauza principala faptul ca este interesat exclusiv de latura sportiva a competitiei, considerand ca aspectul financiar a capatat o importanta prea mare in Formula 1 in ultimii ani.

"Problema cu Formula 1 este ca sunt prea multi bani implicati.

F1 este o mare afacere si, din pacate, toate lumea isi urmareste propriile interese, totul rezumandu-se la ce intra in buzunar. Pentru unii oameni, F1 este doar o afacere, iar asta este o mare problema. Nu poti spune intotdeauna ce vrei sa spui. Dar pentru mine lucrul important este sa concurez si sa raman aceeasi persoana care am fost intotdeauna", a mai precizat el.

Lewis Hamilton este un alt pilot aflat in acest moment fara manager, dupa ce campionul mondial din 2008 a renuntat la serviciile tatalui sau.

Via | The Guardian

Taguri: Vettel

Comentarii (8)

  • BRAVO
    Jos palaria pentru Vettel. Nu e mare scofala sa inchei contracte daca esti vigilent. Daca o tine tot asa, nici in viitor nu va avea nevoie de un manager si astfel economiseste o groaza de bani din comisioane.
    In schimb un punct negru pentru Hamilton care l-a inlocuit pe tatal sau cu un alt manager.
    7 3
  • VEttel
    Bravo Vettel !!! Are gnduri si idei ca piloti legendari din anii 60'-70 pune accent pe placerea sportului nu banii
    8 0
  • Vettel
    :) Sunteti draguti insa :
    1.Icemanflavi , nu-i mare scofala sa inchei contracte in nume propru numai daca te pricepi :)
    2.radcargt08 , fara bani nu exista sport , doar miuta din curtea scolii dar si acolo cineva a investit bani in minge si in terenul de joaca . :))
    3. Bafta ! Sa fiti iubiti !
    2 2
  • theo55
    theo55
    Si daca nu te pricepi...mai bine te duci la o consultare juridica la un avocat cu contractul respectiv, decat sa platesti comisioanele managerului de fiecare data.
    2 1
  • ....
    bravo vettel. are 100% dreptate. un pilot care gandeste ce spune. bv lui. jos palaria. sa speram ca va lua titlul cat de curand:) forza vettel
    3 1
  • tineretea..
    Un manager nu se ocupa doar de incheierea contractelor, fisa postului e lunga. Iar Vettel ma-ndoiesc ca va avea timpul liber necesar sa-si permita "negocieri la mese cu indivizii experimentati". Vom vedea peste cativa ani daca isi mai pastreaza punctul de vedere.
    3 1
  • Seb....
    ....Si totusi e prea tinar sa negocieze contracte cu sacalii....
    1 1
  • Vettel
    BRAVO ... nu are nevoie de un manager pt ca el nu face "afacere" din F1, iar timp pt negocieri nu e greu sa-ti faci daca ai ce negocia ... si la Vettel este talent si indemanare destula ca sa-si poata impune punctul de vedere intr-o negociere ... BRAVO daca ar fi toti asa atunci am vedea mai multe pe pista decat in reviste ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru