Vettel: "Rivalii nu vor şti niciodată de ce monopostul Red Bull este atât de rapid"

de Daniel Popescu
Joi, 03.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a sugerat ca monopostul Red Bull are câteva secrete, dar consideră că rivalii nu vor afla niciodată care sunt acestea.

Esential 60 de puncte este avansul lui Vettel in clasamentul general
Red Bull Racing a negat joi prin vocea şefului Christian Horner speculaţiile potrivit cărora utilizează tracţiunea controlată, iar Sebastian Vettel a râs când a aflat ipotezele din presă internaţională.

Germanul afirmă însă că Red Bull Racing are alte secrete prin care obţine performanţe şi consideră că rivalii nu vor afla niciodată care sunt acestea.

"Sunt destul de mândri de sistemul pe care îl avem, pentru ca ceilalţi oameni nu-şi vor da niciodată seama cum am reuşit asta. Încercăm constant să îmbunătăţim monopostul, asta face parte din temele noastre pentru acasă. Ne-am jucat destul de mult în antrenamentele din Singapore, dar prima oară a funcţionat în cursă. Sunt încrezător, pentru că oamenii nu-şi vor da niciodată seama cum am reuşit", a declarat triplul campion mondial.

Declaraţiile sale sugerează că Red Bull este pe punctul de a domina autoritar şi ultimele şase curse ale sezonului, în cazul în care sistemul la care face referire Vettel nu este dependent strict de configuraţia circuitului.

Totuşi, germanul preferă să rămână precaut în privinţa şanselor sale la victorie în etapa de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Se anunţă ploaie pentru duminică şi nu este vorba doar despre o mică ploaie, ar putea fi precipitaţii abundente. Dar este jocul obişnuit, vom începe prin a încerca să setez bine monopostul în antrenamentele de vineri. Am văzut în acest sezon că pachetul este puternic indiferent de circuitul pe care mergem, dar nu te poţi aştepta că monopostul să fie puternic în frunte doar pentru că aşa a fost în ultimele curse", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (17)

  • Si daca....
    Si daca cumva,candva,se va afla ca "geniile" nu au respectat regulamentul,asa cum au facut mai tot timpul?! :P
    33 24
  • daca ai informatii concrete anunta FIA,daca sunt doar basme....
    19 15
  • declaratia e prea provocatoare,daca ar fi de ascuns "ceva"
    19 4
  • Marius
    Probabil mai taie din benzina cand roata incepe sa se invarta in gol:)
    14 3
  • bine ca recunoaste!
    Adevar a spus,monopostul e rapid,sa l vedem in curse cu un monopost "normal",nu cu unul de neajuns!De la egal la egal...vor fii cativa in fata lui.Va venii si momentul ala,o sa fie amuzant de ascultat plansul din timpul cursei,prin radio,catre echipa :))))) !
    22 11
  • Cum Vettel isi construieste acum singur statuie, tot asa, peste cativa ani, o sa si-o darame cand nu va mai avea cel mai rapid monopost. E timp pentru toate :)
    25 10
  • Acuma intelegeti de ce este huiduit ? A inceput sa se considere buricul pamantului. La banii de la RBR si la puterea de marketing acestia nu vor fi penalizati. Daca se supara taie fonduri de la o gramada de competitii suport si FIA nu se poate lipsi de acestea. Avem de a face cu un santaj aproape pe fata. Ferrari macar ameninta cu plecarea lor nu cu chestii de genul : I-mi iau jucariile si plec.
    Pacat, exista riscul sa vedem in F 1 faze ca in DTM acum cativa ani cand Audi a ajuns sa-si opreasca toate masinile in cursa. Dupa acel soc Mercedes a mai limitat obraznicia si acum DTM e mai interesant.
    22 9
  • sa nu exageram....
    Ce cativa ani?!Eu credeam ca e gata cu favoritismul si cu "iertarea" FIA de anul asta...dar nah,au schimbat si au rezolvat inca un an pt ei.Chiar vreau sa cred ca de la anul sa fie regulamentul pentru TOTI,si sa nu se mai schimbe regulile in timpul jocului,alfel...sa se uite ei la F1 de genul asta,cu campioni la comanda.Parca e liga lui Mitica.... !
    14 6
  • pe scurt :
    un pilot de puton,fara dueluri directe si fara a-si demonstra valoarea in lupta directa pe circuit,doar cu el insusi si cu jucaria lui mai mult sau mai putin "purecata" de FIA in ultimii ani,un fel de campion play station!Precedent: la BrownGP...Button,doar ca alora le-au taiat macaroana repede,nu aveau banii si influenta RBR !Diferente: asta e si penibil de increzut...fara a ne convinge pe multi dintre noi ca are stofa de campion adevarat,cu sange in "...." (cine cunoaste F1 cu adevarat,stie ce spun). Punct !
    20 10
  • gresit
    Minciuna si furtul au intotdeauna picioare scurte. Cele trei titluri la piloti nu sint rodul faptului ca ar fi un pilot de exceptie. E unul dintre cei mai buni piloti. Atat si nimic mai mult.
    13 10
  • Toti limbricii oprariti frustrati ii poarta grija lui Vettel. Cel mai tanar cvadruplu campion mondial. Ne auzim dupa ce ii bate toate recordurile lui Schumi.
    12 13
  • acuma nici lui newey nu i se mai recunosc meritele:)) acuma cica fura:))
    10 6
  • Ce va mai placeti sa acuzati ca se fura in loc sa priviti adevarul in fata. Adevarul este ca RBR sunt singurii care mai lucreaza la monoposturi. Adevarul ca RBR au un inginer de exceptie. Farmula 1 parca era renumita pentru inovatii nu? Pai spuneti fratilor cu nu vreti inovatii. Uitati-va la curse mono marca. Acolo toate sunt la fel si nu va mai uitati la Formula 1. Daca chiar au descoperit un sistem nou la care nu s-au gandit nici aia de la FIA poti numi asta furt? NU ... SE NUMESTE INOVATIE!!!
    Inteleg ca fiecare vrea sa-si sustina pilotul favorit sau echipa favorita, dar sa acuzi de furt si alte rahaturi de genul asta ... Si va mai plangeti de Popescu ca nu e tocmai obiectiv.
    Altii se iau de Vettel ca nu depaseste, ca nu are stofa de campion, ca are cele mai putine depasiri din primii 3 clasati. Pai bine mah, ce sa depaseasca daca pleaca mereu din prima linie? Nu are stofa de campion? Sincer (pastrand proportiile) imi aminteste de Schumi. Ideea care este ... scoateti-va ochelarii de cal. Criticati-va propriile echipe ca nu gasesc metode sa-i contracareze pe cei de la RBR. Nu e vina RBR ca ceilalti nu sunt in stare sa se ridice la nivelul lor.
    Acest comentariu apartine unui fan Kimi ... asta asa, ca si fapt divers.
    21 6
  • reactor
    sunt curios daca Webb e cu aceeasi "racheta'.. Dupa toate ar treb ca sa fie doar la una, ca in caz ca pierde sa nu fie o dubla..
    3 3
  • @Nepoate scoate ochelarii. Daca eu fur banii statului si metoda mea nu e sanctionata de codul penal, inseamna ca e inovatie? Nu, tot furt se numeste. Orice abatere de la regulament/legi este considerata infractiune si trebuie sanctionata. Daca vrei inovatii, nu mai bine te duci tu la vreo conferinta a inovatiilor? Sunt destule. Sunt atatea persoane in lumea asta care fac inovatii. Nu in F1. Fiecare competitie are regulamentul ei si trebuie respectat de toata lumea. F1 nu-i anarhie ca fiecare sa faca ce-l bate capul...
    1 5
  • @ferr1 Man ... nu stii ce vorbesti, iar analogia ta e complet gresita. Dar hai sa mergem pe varianta ta. Daca cineva gaseste o metoda sa faca bani care la prima vedere ar fi furt, dar practic acea metoda nu incalca nici o lege care este in vigoare, NU SE NUMESTE FURT si NU ESTE SANCTIONAT PRIN LEGE. Iti dau ca exemplu lovitura pe care Soros a dat-o Marii Britanii cand aproape a bagat de unul singur in faliment economia Angliei. La acel moment ce a facut el era perfect legal si nu putea fi condamnat. Acum sunt alte legi si daca ar face acum acelasi lucru, ar fi condamnat.
    Daca cei de la RBR au gasit o nisa, care nu este acoperita de regulamentele FIA, atunci acesta NU POATE FI CONSIDERAT FURT si in consecinta nu poate fi sanctionat. Formula 1 ESTE inovatie prietene, de la aerodinamica, pana la sistemul KERS si pana la tevile de esapament.
    5 0
  • florin sm
    oare ce timp ar scoate ham cu monopostul lui vet? eu cred ca presa ar zice ca monopostul este quatro:)) glumeam..... sper ca anul 2014 sa fie un an bun pt restul...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru