Vettel şi Webber critică dur degradarea excesivă a pneurilor

de Daniel Popescu
Vineri, 22.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel şi Mark Webber au lansat un atac dur la adresa pneurilor Pirelli, care în opinia lor se degradează prea repede pe circuitul de la Sepang.

Red Bull Racing a început cu dreptul Marele Premiu al Malaysiei după ce Mark Webber a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel a ocupat al doilea loc în a doua sesiune.

Cu toate acestea, Webber acuză că rezultatele cursei de la Sepang vor depinde exclusiv de pneurile Pirelli, întrucât acestea se degradează într-un ritm foarte alert pe circuitul de la Sepang, parţial din cauza temperaturilor ridicate şi a umidităţii excesive.

"Întregul pluton este pus în mişcare în acest moment de pneuri. Totul depinde de pneuri. Pneuri, pneuri, pneuri, pneuri, pneuri. Circuitul umed de după ploaia din a doua sesiune a fost singura ocazie când slick-urile au funcţionat", a declarat australianul citat de agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
La rândul său, Vettel acuză că nu poate pilota la capacitate maximă din cauza faptului că trebuie să fie atent la degradarea pneurilor, o afirmaţie făcută anul trecut şi de veteranul Michael Schumacher.

"Pare în regulă, dar a fost dezordine dacă ne uităm la cât de mult au rezistat pneurile.

Astăzi, degradarea pneurilor a fost severă pentru toată lumea, aşa că pilotezi sub potenţialul monopostului. Sper să avem suficiente pneuri pentru a putea supravieţui în cursă, dar situaţia actuală nu este prea distractivă", a precizat germanul.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • "Vettel şi Webber critică DUR degradarea excesivă a pneurilor"- e un titlu ce transmite o oarecare disperare a pilotilor.
    "Astăzi, degradarea pneurilor a fost severă pentru toată lumea"- dar intr-un mod diferit: la unul mai mult la altul mai putin...asa ca puneti-va mintea la contributie, lasati vorba si treceti la treaba, campionatul F1 nu este un consiliu al pilotilor ci o concurenta intre piloti pe diverse piste.
    14 18
  • Asta inseamna ca nu sunt performanti si incep sa caute scuze probabil.
    13 10
  • Sincer sa fiu, nu cred ca Vettel spune ca pneurile sunt proaste ci cu totul altceva. Incearca sa-si prosteasca adversarii care ar putea sa creda ca masina Red Bull "arde" penurile. Iar realitatea sa fie ca Newey cauta solutii si are nevoie de timp. Iar cel mai usor lucru este o polemica despre pneuri acuma. Cam ca strategia celor de la McLaren, care s-a bazat pe cele spuse de Perez despre "Ferrari ma rugau sa am grija de Alonso". Adica aburware.
    8 8
  • Pneurile au fost bune cand i-au facut campioni mondiali, pana la urma toata lumea foloseste aceleasi pneuri. Nu l-am auzit pe Kimi plangandu-se. N-au decat sa-si faca o masina care sa performeze pe aceste pneuri.
    11 3
  • cind un pilot e incapabil sa termine putin mai in fata,in cursa decisiva n-au nici o treaba pneurile...
    1 2
  • Voi chiar sinteti surzi ?Si alti piloti s-au plins de pneuri asa ca nu va mai obositi degeaba,
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru