VIDEO: Alonso şi-a avariat grav monopostul în antrenamente

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.05.2010
Fernando Alonso a suferit un grav accident în ultima sesiune de antrenamente de la Monaco, iar mecanicii trebuie să remedieze defecţiunile în numai două ore.

Fernando Alonso a fost protagonistul unui accidentul important în ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco.

La numai 20 de minute de la începerea sesiunii, pilotul Scuderiei Ferrari a blocat rotile şi s-a izbit violent de parapeţii de protecţie din virajul Massanet, alunecând practic de-a lungul acestora.

Spaniolul a scăpat nevătămat din accident, însă monopostul F10 a suferit avarii importante pe partea dreaptă, iar mecanicii au la dispoziţie numai două ore pentru a remedia defecţiunile înaintea calificărilor, care vor începe la ora 15:00 (ora României).

Spre deosebire de anii predecenţi, piloţii nu mai au dreptul să utilizeze un monopost de rezervă în cazul unor accidente, ceea ce înseamnă că dacă mecanicii nu vor reface maşina avariată Alonso nu va putea lua startul în calificări şi va fi nevoit să plece de pe ultima poziţie.

 

UPDATE: Ferrari a anunţat că Alonso nu va participa la calificările de la Monaco, întrucât sasiul monopostului F10 a suferit defecţiuni majore ce nu pot fi remediate la timp.

Mai multe detalii aici.

Comentarii (39)

  • yessssssss
    yessssssssssssssss :)
    19 44
  • @Mclaren_Mircea_1984
    lol
    28 11
  • Monaco
    Mclaren_Mircea_1984
    ...fa la vale!!!
    29 9
  • Ferrari
    Oricum mecanicii o sa faca minuni.
    22 9
  • NeoGalaxy
    Interesant accident, probabil acum avem sansa unei duble mai mult ca niciodata. Era si timpul sa forteze masina cel putin pana dupa 110%, altfel nu vor face mare branza.
    20 8
  • Mirciulica!!!!!
    Ba Mirciulica,esti copil...vezi ca-i lunga cursa si Hamilton al tau poate s-o pateasca.Asa ca fii si tu mai moderat.Oricum,Toro Rosso m-au impresionat placut in ultima sesiune.
    23 10
  • F1-zone
    mircea1984
    mai ai 2 ore de bucurie extrema, apoi mai vedem dupa calificari
    19 10
  • @NeoGalaxy
    Daca cutia de viteza n-a patit nimic , e ok! Va fi dubla fara nici o discutie :)
    17 11
  • antr.3
    drumu-i lung pana la dubla, sper ca vettel vine mai in fata, webber a renascut. alo revine si el in fata. mercedes f bine
    23 5
  • Ferrari
    Sper sa nu imi dea motive sa sparg monitorul
    16 9
  • alonso
    va incepe alonso calificarile
    16 9
  • Alonso
    Vai dragul meu Alonso,n-ai mai reusit sa tii masina in frau cu notitele lui Kimi de anul trecut? :)) Stii,Cineva acolo sus nu doarme ;) atentie aici : "Oddio, cos'ho sentito a Sky. Antonio Boselli ha fatto un servizio su Alonso, e sul perchè sia andato così bene nelle prove del venerdì. Ricordate la dichiarazione di Alonso che citava Kimi ieri? Non era casuale. A Sky hanno detto che lo spagnolo ha chiesto espressamente i dati di Kimi dell'anno scorso a Montecarlo" adica in traducere alonso a cerut in mod special datele de anul trecut a lui Raikkonen (aduceti-va aminte ca a iesit pe doi, la fff mica distanta de Button in calificari si a terminat cursa pe 3 marcand primul podium pentru ferraristi in sezonul 2009) .
    13 21
  • @Jolerto :)
    Am o surpriza pentru tine prietene :) Se pare ca este oficial faptul ca Alonso nu mai participa la calificari si in cursa de maine pleaca de pe linia boxelor ultimul :) Gazzetta dello sport, Marca si AS au confirmat deja :)
    8 19
  • foolishnes
    Tu trebuie ca esti versiunea feminina a lui mircea1984
    18 8
  • @Mclaren_Mircea_1984
    :(
    8 7
  • @Alexandra1710
    Wow get over it! Ferrari l-a preferat pe Fernando Alonso in loc de Kimi Raikkonen , end of story!!
    21 7
  • @Jolerto
    Gresit.Ferrari a preferat banii in schimbul talentului !Asta este adevarul.Si tocmai de asta,nici nu stii ce satisfactie am cand vad declaratii genul celei pe care a dat-o massa ieri si care suna cam asa : "Alonso is a fine driver, but Kimi was excellent, and also was Schumacher. It is impossible to say Fernando is better than them. I believe that in those races I really had a problem." Voturile negative o sa vina in cascada ,dar asta e purul si tristul adevar :)
    16 19
  • kimi
    Din pacate ptr. Alonso nu a stiut sa citeasca in finlandeza. Mare pacat,ma asteptam sa cistige.
    20 7
  • NeoGalaxy
    Ce mincinos a devenit McLaren_Mircea_1984! Pe zii ce trece nu ne scuteste nici de minciunile lui diletante nici de previziunile lui dintr-un univers pe care numai mintea lui il concepe.

    Italienii spun ca este posibil ca Alonso sa nu plece in calificari, daca nu este reparata masina la timp. Evident, nici ei nu stiu daca este posibil, dar probabil, in afara de mincinosul de mai sus care abereaza tot timpul, cei care chiar stiu daca se poate repara masina sunt inginerii Ferrari.

    Daca va lua parte la calificari, evident, vom afla la 15:00, desi probabil fanii diletantului de mai sus (multi la numar), spera ca masina sa nu fie reparata.

    Prefer sa postez onesc dar nu pot sa nu iau actiune impotriva unor mincinosi si deplasati ca McLaren_Mircea_1984, Alexandra1710 si Mad79. Desi as putea la fel de bine sa-l las sa-i roada invidia, ura si orice altceva ce ii bantuie.
    14 18
  • Alonso
    Pilotii buni se respecta intre ei !!!
    21 1
  • @Alexandra1710
    Trist este faptul ca esti cel mai bun si faci o mica eroare care practic te costa un weekend :( Sper ca Massa ia pole-ul!
    14 8
  • Alonso to miss qualifying after practice crash :(
    WWW.F1.COM :( trist ce sa zic....
    6 7
  • fan rosu
    alexandrino
    Iar Raikkonen a citit notitele lui Massa din 2008..ce prostii poti sa spui si cata pricepere ai intr-ale F1, tu ai habar ce inseamna un automobil?In afara de 4 roti si un volan. Poti sa compari setarile unui monopost din 2008-2009-2010? Sunt total diferite, ca omu' a citit s-a uitat peste setarile din 2009 e firesc, asa face ori profesionist. Cat despre stiinta finlandezului de a seta masini..s-a vazut cat a fost la McLaren si mai ales la Ferrari in 2008 cand avea setarile lui Schumacher.
    15 10
  • fan rosu
    hasu
    Pilotii se respecta intre ei, din pacate fanii(fanatici) nu respecta nimic. Au ochelari de cal, si in afara de propriul si minunatul idol nu mai exista nimic. Nici macar propria lor persoana!
    15 6
  • trist, trist
    Ferrari pareau favoriti aici.
    5 12
  • buna
    cei de la bbc,tocmai au spus ca maiene Alonso va pleca de pe linia boxelor!
    daca taceai filozof ramaneai,NeoGalaxy!!!In loc sa ma ataci neprovocat,mai bine vezi-ti lungul nasului so mai scuteste-ma!!!!!
    9 15
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Mclaren_Mircea_1984 imi aduce aminte de unul cu nickiname-ul lui Ayrton Senna care posta in sezonul 2008. Oare este o coincidenta sau au ceva in comun indivizii astia?
    10 6
  • ctlnmihai
    Salutari fanilor Ferrari
    Nu va suparati dragi ferarristi! Asa cum Alonso a profitat de ghinionul altora,i-a venit si lui randul sa aiba parte de un asemenea ghionion pe un circuit pe care era favorit dupa antrenamente.
    9 12
  • Stelian_Opincariul
    ce sa ii faci daca este orb si chior?
    7 8
  • alon.....
    bravo lui
    1 7
  • @all-> cine imi da un link unde sa vad accidentul?
    pacat. putea pleca cu puncte bune. mare pacat. sa speram ca maine va ajunge in zona punctelor. astfel risca sa piarda contactul cu pilotii de top. daca massa a terminat pe 4, pun pariu ca alonso lua pole-ul. mare pacat. singura speranta este massa, sa speram ca aduce ferrariul pe podium. @all. imi da si mie cineva un link unde pot sa vad accidentul lui alonso. cele de pe automarket nu merg, iar pe youtube nu am gasit nimic.
    1 2
  • ....
    @alexandra. pe zii ce trece tot mai scarba mi se face de tine. inteleg ca tii cu kimi. dar ce ai fii vrut sa faca ferrari. sa il plateasca cu cel mai mare salar din f1, kimi sa nu vorbeasca, k nu are chef sa vb si sa il mai si tina nu? mie scarba, hai pasolta la sectiunea WRC unde iti este favoritul, care da zapada cu lopata. saracu, nu mai merge cu scuterul pana la boxe si acolo sa isi potoleasca setea cu o coca-cola.
    1 3
  • @scuderia
    auzi tu chiar nu meriti nici macar sa te injur si nici nu obisnuiesc sa fac asta ,dar masoara-ti cuvintele si vorbeste asa cu cine vrei dar nu cu mine,da?ca eu nu te-am jignit nici pe tine si nici pe altii si sa nu crezi ca n-am facut-o pentru imi esti tu drag de fel. esti tu mare smecher ce sa zic... :-j
    4 0
  • Alexandra1710
    'Gresit.Ferrari a preferat banii in schimbul talentului !' Care talent mai fetito ???? Era beat mai tot timpul saracu'(e si un filmulet pe youtube cand a cazut de pe un iaht) si a facut niste greseli de toata 'frumusetea' in special in 2008).Si cum poti sa dai exemplu declaratia lui Massa care sa plange ca muierea la fiecare cursa ca nu-i merge masina si ca nu are cauciucuri si tot felul de scuze de 2 bani.Si ca sa-ti dau un sfat cred ca ar fi cazul sa mai faci altceva cu degetelele alea ale tale in loc sa tastezi tot felul de idiotenii(asta in cazul in care nu ai noroc la 'schimbatul treptelor';).
    1 2
  • Alexandra1710
    Ca o completare ca sa-ti demonstrez ca nu am nimic cu Kimi:Pana la inceputul sezonului 2008 l-am simpatizat foarte mult si chiar mi-a parut rau de ceea ce i se intamplase in sezoanele anterioare la Mclaren cand a pierdut campionatul la mustata din cauza problemelor legate de monopost iar in 2007 s-a comportat excelent mai ales spre sfarsitul sezonului dar dupa accea a luat-o total pe aratura ...
    1 2
  • @scuderia
    Scuza-ma ca intervin (nu tineam neaparat sa o fac) , dar problemele de stomac se rezolva in alt mod. Vezi, cateodata e mai bine sa citesti printre randuri si sa "culegi" ce e mai important din ce spun altii. SI ca sa pun sare pe rana, Kimi a fost ultimul campion al Scuderiei, si sa mai aiba parte de unul, atunci cand le-oi dori eu. Hai cu voturile negative!
    2 2
  • @Aly
    Da da :)) atunci sa mai castige ferrari vreun campionat. Oricum,ce a patit alonsito se numeste pedeapsa Divina.Ca nu merita sa culeaga el laurii muncii lui Raikko.El care e multipotent ,el ala care se pricepe ca nimeni altul la dezvoltat tractoare si la facut notite.S-ar parea ca le prefera pe alea facute de Kimi.Oare de ce alonso?
    2 2
  • ...
    @ally. f1 este o loterie. asa ca oricand poate sa castige un campionat. chiar nu ma stresez din cauza asta.
    2 1
  • @Automarket
    Nu mai este disponibil clipul. Puteti da jos stirea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru