Virgin Racing va concura cu licenţă rusă în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.02.2011
Virgin Racing va deveni prima echipă cu naţionalitate rusă din istoria Formulei 1. Anunţul oficial va fi făcut în 7 ianuarie.

Virgin Racing a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 al Formulei 1 sub licenţa britanică, însă este pregătită să îşi schimbe naţionalitatea după ce constructorul auto Marussia a cumpărat un pachet de acţiuni la echipă.

Unul dintre efectele tranzacţiei este că Virgin Racing va concura începând din sezonul 2011 sub licenţa rusă, astfel că în cazul în care echipa obţine victorii în Formula 1 va fi auzit imnul naţional al Rusiei în locul celui al Marii Britanii. Anunţul oficial va fi făcut în 7 februarie cu ocazia lansării noului monopost pentru sezonul 2011, eveniment ce va avea loc la Londra.

"Luni, 7 februarie, vom anunţa oficial că Marussia Virgin Racing nu este doar prima echipă din Rusia, dar şi primă cu licenţă rusă. Asta înseamnă că, în cazul unei victorii, va fi cântat imnul Rusiei", a declarat Nikolay Fomenko, noul director al departamentului de inginerie al echipei, pentru agenţia de presă Ria Novosti.

Virgin Racing va deveni astfel a doua echipă care îşi schimba naţionalitatea în acest an, după ce Renault a confirmat anterior că va concura sub licenţa britanică ca urmare a achiziţionării echipei de către constructorul auto Lotus.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Imn
    In cazul unei victorii, cred ca nu trebuie sa ne facem griji daca nu ne place imnul Rusiei, e o mare contradictie sa alaturi in aceeasi fraza numele Virgin si cuvantul victorie.
    5 3
  • RUSSIA vrea o echipa are un pilot in f1 face si un circuit asa ca noi rusi avem motive de bucurie
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru