Webber, cel mai bun timp in a treia zi de teste de la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.02.2010
Mark Webber a stabilit cel mai bun timp in a treia zi de teste de pe circuitul de la Jerez.

Pentru prima oara in aceasta saptamana, echipele au avut parte de o vreme frumoasa pe circuitul de la Jerez, intrucat ploile din primele doua zile au incetat, iar pista s-a uscat.

Pilotii au profitat de aceasta ocazie pentru a efectua cat mai multe tururi pe circuit, iar Mark Webber a reusit sa stabileasca cel mai bun timp in jurul pranzului, cand a fost cronometrat cu 1:19.299. Acesta a fost de altfel cel mai bun timp realizat pe circuitul de la Jerez in acest an, iar australianul a fost urmat de Fernando Alonso si Jenson Button.

Cei doi pretendenti la titlul mondial de la Ferrari si, respectiv, McLaren, nu au avut nicio problema tehnica pe parcursul zilei si au fost urmati in clasament de Nico Hulkenberg si Michael Schumacher.

Cea mai importanta defectiune tehnica a zilei a fost inregistrata in dreptul celor de la BMW-Sauber, care au pierdut aproximativ 5 ore dupa ce Kamui Kobayashi a semnalat o problema la sistemul de alimentare cu combustibil. Nici noile echipe Virgin Racing si Lotus F1 Racing nu au fost scutite de probleme.

Heikki Kovalainen a avut probleme la unul dintre senzorii ambreiajului, in timp ce Lucas di Grassi s-a oprit de doua ori pe circuit in urma unor probleme tehnice nespecificate.

In total, sesiunea de vineri a fost marcata de sase steaguri rosii, provocate de Lucas di Grassi (doua), Kobayashi, Kovalainen, Hulkenberg si Webber.

Iata clasamentul complet al zilei de vineri:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Diferenta  Tururi
 1  Webber  Red Bull
 1m19.299    115
 2  Alonso  Ferrari  1m20.115  0.816  132
 3  Button  McLaren  1m20.394  1.095  101
 4  Hulkenberg  Williams  1m21.432  2.133  138
 5  Schumacher  Mercedes GP
 1m21.437  2.138  79
 6  Kubica  Renault  1m21.916  2.617  100
 7  Sutil  Force India
 1m21.939  2.640  69
 8  Kobayashi  BMW-Sauber  1m22.228  2.929  28
 9  Alguersuari  Toro Rosso
 1m22.564  3.265  120
 10  di Grassi
 Virgin  1m23.504  4.205  34
 11  Kovalainen  Lotus  1m23.521  4.222  68

 

Testele de la Jerez continua si pe parcursul zilei de sambata.

Taguri: Jerez, teste

Comentarii (7)

  • ctlnmihai
    Webber, cel mai bun timp in a treia zi de teste de la Jerez
    Ferrari nu prea mai domina testele ca la Valencia...
    0 0
  • Teste
    Din cate am vazut pana acum mi se pare ca Mercedes este cam departe de primii trei Red Bull, Ferrari, Mc Laren
    0 0
  • ctlnmihai
    Webber, cel mai bun timp in a treia zi de teste de la Jerez
    Dap,marian06 dar nu se stie niciodata ..dar si Red Bull are probleme cu fiabilitatea asta daca e sa ne luam dupa problemele tehnice intampinate la fiecare sesiune de teste
    0 0
  • @mihai
    nu te poti lua dupa teste. uite cate tururi a efectual alonso. pe el nu il intereseaza timpul. ca daca vrea sa scoata un timp mai bun spunea echipei sa puna benzina putina in rezervor si atunci era primu. asa ca...n-ai de unde sa stii. adevaratele performante ale monoposturilor o sa le vedem cel putin la a doua cursa.
    0 0
  • salutare
    @mihai
    nu te lua dupa timpi de la un tur!Mie nu imi miroase abine fiabilitatea Ferrari si timpii foarte competitivi,pe care ii fac,de la 20 de ture in sus,fara oprire,acolo se vede performanta unui monopost,iar acolo fata de McLaren stau mai bine,cel putin din cate am"vazut" azi!
    0 0
  • ctlnmihai
    @scuderia
    Tu spui sa nu ne luam dupa teste.. dar dupa testele de la Valencia ,imi aduc aminte ca un fan ferrari a prezis ca Massa si Ferrari vor fluiera in campionat..eu ce sa mai inteleg???
    0 0
  • F1-debut 2010
    Masina Ferrari a dovedit ca este rapida la Valencia iar la Jerez dovedeste ca este extrem de consistenta. Timpii au povestea lor si in continuare eu cred ca acestia conteaza in masura in care pot spune ca, dezvoltarea unui monopost se face intr-o directie buna. Asta a fost afirmatia mea chiar la debutul acestor teste si mi-o mentin. Fiecare echipa are un program de derulat insa cu un ochi se uita si in curtile vecine. Ferrari nu "va fluiera" in campionat, sunt chiar curios cine a facut afirmatia asta:), insa va fi una din primele doua masini de pe grila. O iau ca pe un pariu daca e nevoie:). McLaren, poate si Red Bull vor fi cei cu care Ferrari se va bate intr-o prima instanta. Eu zic ca este bine, ajuta la sustinerea acestui spectacol uluitor care se numeste F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru