Webber dă vina pe pneuri pentru rezultatele modeste din acest sezon

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber susţine că pneurile furnizate de Pirelli în acest an sunt principala explicaţie pentru parcursul relativ modest în ultimul sau sezon de Formula 1.

Esential 130 de puncte a acumulat Webber in acest sezon
247 de puncte a castigat vettel in acelasi interval de timp
Mark Webber traversează un sezon relativ modest în Formula 1 şi ocupă locul cinci în clasamentul constructorilor cu 130 de puncte, având de aproape două ori mai puţine puncte decât coechipierul său Sebastian Vettel.

Pilotul echipei Red Bull Racing susţine însă că, spre deosebire de anii trecuţi, există curse în care nu înţelege imediat modul în care funcţionează pneurile.

Din acest motiv, el afirmă că pierde timp preţios şi că aceasta este explicaţia pentru rezultatele mai puţin satisfăcătoare comparativ cu cele obţinute în anii trecuţi.

"În 2011 am fost doar în spatele lui Vettel în calificări. Este evident că a avut legătura cu faptul că stilul său de pilotaj se potriveşte mai bine monopostului. În cursă eram aproape la fel, iar eu stabileam cel mai bun timp pe tur.

Dar pneurile nu sunt întotdeauna uşor de înţeles. Pierzi mult timp dacă nu le aduci în fereasta potrivită de utilizare. În Singapore am avut o stabilitate bună cu pneurile medium, dar imediat ce am trecut pe compoziţia mai moale a fost foarte dificil", a declarat el pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Între timp, Red Bull Racing a negat informaţiile potrivit cărora utilizează setări speciale pentru motor care explică dominaţia lui Vettel din Marele Premiu al statului Singapore. "Nu are niciun sens", a precizat consultantul Helmut Marko când a fost întrebat de germanii de la Bild ce părere are despre aceste acuzaţii din presă italiană.

Via GMM

Comentarii (5)

  • Daca te retragi , dai ceva din casa?
    Ce zici seb? il lasi si pe el sa se duca , macar o cursa?
    5 16
  • @profu
    Lasa ma ca da mssa din casa de alonso, numai spera tu la webber.
    15 4
  • @admin: Webber "ocupă locul cinci în clasamentul constructorilor"? Cu ce echipa, Webber-Renault?
    8 2
  • Lasa-l mah Dpp pe Daniel, a fost si el la o bere.. de fapt ca de obicei... Mie mi-a sters la comentarii... gramada! Desi erau la subiect... astfel incat inteleg ca este doar "incurcat". Sunt curios cat va rezista comentariul meu pana sa i se trezeasca neuronul "englez".
    4 4
  • Cata dreptate aveam ieri cand ziceam sa dea si web. ceva din casa.
    la nici 24 de ore a aruncat si seb. ceva pregatit in laboratoarele p.r.
    Da voi, cand va treziti?
    NU ma intereseaza casele invinsilor.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru