Webber spune că şi-a scos casca pentru a arăta fanilor latura umană a Formulei 1

de Daniel Popescu
Luni, 25.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber şi-a justificat gestul de a-şi scoate casca în turul de revenire la boxe de la finalul cursei de la Interlagos prin faptul că a vrut să arate fanilor latura umană a Formulei 1.

Esential 12 ani a concurat Mark Webber in Formula 1, interval de timp in care a obtinut noua victorii
Mark Webber a făcut un gest inedit în turul de revenire la boxe după ce a trecut linia de sosire pe locul doi în Marele Premiu al Braziliei.

Aflat la ultima sa prezenţă în Formula 1 după o carieră de 12 ani, australianul şi-a scos casca de pe cap, iar ulterior a explicat că a vrut să le arate fanilor latura umană a competiţiei.

"În acest sport, nu este întotdeauna uşor să arăţi persoana din spatele volanului. Putem face asta în multe sporturi, dar în Formula 1 avem tot timpul cască, aşa că a fost frumos să pilotez fără ea. Singura dată când eşti văzut fără cască este pe podium, asta dacă ai o zi bună. În ultimul sector am rămas un pic blocat şi comisarii de cursă probabil erau un pic îngrijoraţi că nu puteam vira la stânga, dar în cele din urmă a fost bine", a declarat el.

În acest sport, nu este întotdeauna uşor să arăţi persoana din spatele volanului, aşa că a fost frumos să pilotez fără cască.

Mark Webber
Pilot Red Bull Racing
Pilotul echipei Red Bull Racing a admis însă că experienţa de a conduce fără cască nu este una tocmai plăcută, din cauza zgomotului ridicat şi a vântului puternic.

"Nu este uşor să scoţi dispozitivul HANS de pe cască, aşa că am petrecut o jumătate de tur încercând să scot partea din stânga.

În cele din urmă am reuşit, dar monoposturile sunt foarte zgomotoase fără cască, măcar atâta lucru ştiu şi eu acum. A fost foarte zgomotos, auzi toate vibraţiile şi tot felul de lucruri pe care cu siguranţă nu vrei să le auzi când ai casca pusă", a adăugat el.

Webber va concura de anul viitor în Campionatul Mondial de Anduranţă alături de Porsche. 

Comentarii (6)

  • Un perdant! Putea daca era cu adevarat bun sa castige sau daca conspiratii de marketing l-au tinut pe pozitia 2 sa denunte cu barbatie asta!
    6 54
  • Este bravo, respect, din pacate F1 pierde un pilot bun care a muncit foarte mult. cu toate ca a terminat pe locul doii , s-a dus frumos, o lupta frumoasa cu Alonso,cu toti anii in spate in care chiar cred ca a meritat sa fie campion... bine pleaca cu locul doi bine meritat decit cu o victorie "schioapa"
    PS sunt de acord cu Vettel cind a zis ca unui pilot ca Webber nui trebuie sai dai o victorie , mai bine pleaca cu locul doi bine meritat decit cu o victorie "schioapa"

    Chiar o sa-l urmaresc sa vad ce va face la Porsche
    35 4
  • Webber
    ...al-de "ion" e plina RO dar ca Webber niciunu'. Unii dau impresii ca se urmaresc F1 cu ochelari "roz". Oricum ma bucur pu voi ca vedeti viata mai frumoasa, :)))))
    Respect pu Webber!
    13 5
  • "al -de Webber"
    "Respect pu Webber!"
    16 4
  • pablo256r
    Mult succes Mark in noua ta cariera. Multumim pentru tot ce ne-ai aratat in F1. Nu te vom uita :)
    14 1
  • victoria
    Webber esti un pilot bun!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru