Webber: "Succesul Red Bull se datorează stabilităţii departamentului tehnic"

de Daniel Popescu
Marti, 07.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber consideră că Red Bull Racing a dominat Formula 1 în ultimii ani datorită faptului că a avut parte de stabilitate în privinţa departamentului tehnic şi a liniei de piloţi.

Red Bull a demonstrat că cel mai important lucru este continuitatea.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Red Bull Racing a câştigat patru titluri mondiale la piloţi şi tot atâtea la constructori începând din sezonul 2010, însă în ultimele luni mai mulţi tehnicieni de top şi-au anunţat plecarea la echipele rivale.

Presa internaţională speculează că aceste mutări ar putea genera un regres din partea campioanei mondiale, însă Mark Webber, care a părăsit Formula 1 la sfârşitul sezonului trecut, crede că strategia adoptată de rivali nu este cea mai bună pentru a detrona Red Bull.

"Este uşor să spui că un pilot nu se bazează prea mult pe conducere, dar nu se întâmplă întotdeauna aşa. În Formula 1 ai peste 500 de angajaţi, aşa că un management bun este foarte important. În opinia mea, Red Bull a demonstrat că cel mai important lucru este continuitatea. Politica Red Bull este să aibă foarte puţine schimbări de angajaţi şi piloţi.

Restructurările constante din Formula 1 sunt probabil mai dăunătoare decât cele din fotbal, întrucât sunt ineficiente şi scumpe", a precizat australianul.

Filosofia Red Bull nu a fost aceea de a recruta de la echipe rivali, ci de a construi de la zero.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Peter Prodromou, directorul de aerodinamică al Red Bull Racing, şi adjunctul său urmează să plece la McLaren în 2015, în timp ce Mark Ellis şi Giles Wood, alţi doi şefi de departamente de la echipă, vor colabora din acest an cu Mercedes.

Webber este însă circumspect că aceştia vor obţine performanţe spectaculoase la noile lor echipe, întrucât şi-au câştigat reputaţia la Red Bull datorită muncii în echipă.

"Pe hârtie, cu excepţia lui Adrian Newey, Red Bull nu a început cu nume mari. Filosofia lor nu a fost aceea de a recruta de la echipe rivali, ci de a construi de la zero. Mare parte din succes se datorează unor eroi nevăzuţi de care mulţi oameni nici măcar nu au auzit.

Succesul nu vine peste noapte", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru