Webber va utiliza un motor nou în Coreea de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.10.2010
Mark Webber va utiliza un motor nou în Marele Premiu al Coreei de Sud, ultimul permis de regulament în acest sezon.

La finalul celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Yeongam, Red Bull Racing a decis să-i ofere lui Mark Webber oportunitatea de a utiliza un motor proaspăt în calificări şi cursa, în condiţiile în care primul sector beneficiază de trei linii drepte foarte lungi.

Aceasta este cea de-a 8-a unitate pe care australianul o va utiliza pe parcursul sezonului şi, implicit, ultima permisă de regulamentul tehnic în vigoare. Webber culege astfel roadele pentru faptul că a refuzat şansa de a utiliza al 8-lea motor în Marele Premiu al Italiei, acolo unde rivalii săi la titlu au optat pentru o unitate proaspătă datorită liniilor drepte lungi ale circuitului de la Monza.

Teoretic, această strategie l-ar putea ajuta pe australian să forţeze mai mult motorul pe parcursul cursei decât rivalii săi, care utilizează în prezent unităţi care au fost montate pe monopost şi în precedentele Mari Premii.

Situaţia sa constrastează puternic cu cea a lui Fernando Alonso, care este în pericol să fie penalizat cu 10 poziţii pe grila de start dacă una dintre unităţile pe care le mai are la dispoziţie va ceda în următoarele 3 curse.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru