Whitmarsh, favorit să rămână preşedintele FOTA în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.12.2010
Martin Whitmarsh va rămâne preşedintele FOTA în 2011 pentru al doilea sezon consecutiv, potrivit publicaţiei Autosport.

Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, are şanse mari să rămână în fruntea Formula One Teams' Association (FOTA), organizaţia echipelor din Formula 1, pentru al doilea sezon consecutiv.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia britanică Autosport, care susţine că decizia a fost luată de şefii echipelor în urma performantelor obţinute de şeful echipei McLaren în această calitate pe parcursul sezonului. Whitmarsh a avut o contribuţie majoră la semnarea unui acord de reducere a costurilor până în 2017, prin care echipele au acceptat să-şi optimizeze costurile de operare în Formula 1.

Potrivit statutului FIA, preşedintele organizaţiei are un mandat de un singur an, însă şansele ca Whitmarsh să rămână în funcţie sunt impulsionate şi de refuzul lui Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, de a ocupa acest post în sezonul 2011. Britanicul a declarat recent că nu este interesat să devină şeful FTA, întrucât doreşte să se concentreze pe revenirea celor de la Mercedes GP în fruntea Formulei 1.

Anterior, s-a vehiculat că succesorul lui Whitmarsh va fi ales între Brawn, Christian Horner (Red Bull) şi Adam Parr (Williams).

Se anticipează că anunţul oficial privind numele preşedintelui FOTA pentru 2011 şi structura departamentelor comericale, sportive şi tehnice va fi făcut public în luna ianuarie a anului viitor.

Via | Autosport

Taguri: FOTA, Whitmarsh

Comentarii (1)

  • salutare
    un om cu foarte mult bun simt!!!!!!!!!
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru