Whitmarsh nu crede că sezonul 2014 va avea 21 de curse

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh sugerează că echipele se vor împotrivi unui calendar cu un număr record de 21 de curse în sezonul 2014.

Esential 21 de curse ar putea avea calendarul sezonului 2014 al Formulei 1
4 sesiuni de teste vor avea loc anul viitor in timpul sezonului
Calendarul sezonului 2014 al Formulei 1 se anunţă unul dintre cele mai bogate din ultimii ani, prin prisma planurilor de a începe sesiunile de teste la jumătatea lunii ianuarie, de a continua cu alte patru sesiuni de evaluare pe parcursul sezonului şi de a alcătui un calendar cu un număr record de 21 de curse prin includerea Marelui Premiu al Rusiei şi a noii etape de la New Jersey.

Dacă testele în timpul sezonului sunt acceptate de cele mai multe echipe, extinderea calendarului la 21 de curse nu este privită cu ochi buni, întrucât aglomerează prea mult sezonului.

De aceea, Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren şi al organizaţiei FOTA, are îndoieli cu privire la structura calendarului, chiar dacă a admis că nu ştie ce etapă ar putea fi eliminată pentru un număr de cel mult 20 de curse.

Nu ştiu dacă toate celelalte date din calendar vor supravieţui, dar cu siguranţă 21 de curse înseamnă prea mult.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
"Nu ştiu dacă sunt cu adevărat 21 de curse.
Am auzit poveşti despre o varietate de noi circuite, de la Rusia până la noile discuţii despre New Jersey şi alte lucruri de acest gen. Ambele teritorii sunt importante, nu-i aşa? Nu ştiu dacă toate celelalte date din calendar vor supravieţui, dar cu siguranţă 21 de curse înseamnă prea mult. În acest an avem 19 curse, anul trecut am avut 20. Ştiu că este o singură cursa în plus, dar aspunem asta de când aveam doar 14 curse şi cele mai multe erau în Europa. Devine foarte greu pentru echipe"
, a declarat britanicul pentru publicaţia Daily Telegraph.

Via Daily Tepegrah

Comentarii (2)

  • Din pacate, Martin, nu depinde de tine. E un mosulica cam senil care le cam face pe toate dupa bunul lui plac.
    4 1
  • Eu cand il aud vorbind pe Whitmarsh m-apuca o depresie...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru