Whitmarsh va deveni noul presedinte al FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.12.2009
Martin Whitmarsh va fi noul presedinte al FOTA in sezonul 2010, in timp ce Christian Horner va fi director sportiv, potrivit unor informatii dezvaluite de publicatia Autosport.

Luca di Montrezemolo, actualul presedinte al Formula One Teams' Association, a dezvaluit recent ca intentioneaza sa renunte la functie la expirarea actualului mandat la finalul acestui an.

In acest context, echipele au decis joi in unanimitate ca noul presedinte al organizatiei care apara interesele lor sa fie Martin Whitmarsh, seful celor de la McLaren Mercedes.

De asemenea, noul director sportiv va fi Christian Horner, seful echipei Red Bull Racing inlocuindu-l astfel pe Flavio Briatore, care a fost exclus din toate competitiile sportive organizate de FIA in urma scandalului in care a fost implicata Renault la Marele Premiu din Singapore 2008. In schimb, Ross Brawn, seful echipei Mercedes GP, va continua in functia de director tehnic al organizatiei.

Informatiile nu au fost confirmate oficial, insa au fost dezvaluite de publicatia britanica Autosport, care citeaza surse aproapiate FOTA. In urmatoarea perioada, echipele vor decide programul evenimentului de lansare in comun a monoposturilor pentru sezonul 2010, care va avea loc la Valencia in ultimul weekend al lunii ianuarie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru