Alpina B3 Biturbo debutează la Geneva

de Sebastian Toma
Vineri, 15.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpina a anunţat că va lansa la Geneva noul B3 Biturbo, bazat pe BMW Seria 3 F30. Acesta dezvoltă 410 CP, accelerează de la 0 la 100 km/h în 4 secunde şi are un consum mediu de 7.9 litri la sută.

Esential 410 CP dezvoltă noul Alpina B3 BiTurbo.
4 secunde îi sunt necesare acestui model pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.
7.9 litri la sută este consumul mediu declarat al lui Alpina B3 BiTurbo.
Alpina, compania care produce versiuni modificate ale modelelor BMW, a anunţat debutul lui B3 BiTurbo la Salonul Auto de la Geneva. Cea de-a treia generaţie a lui Alpina B3 este bazată pe noul BMW Seria 3 F30, care are puţin peste un an de la debutul pe piaţă. Specialiştii de la Alpina au reuşit să dezvolte 410 CP din motorul N55B30 de 3.0 litri. Modelul rezultat accelerează de la 0 la 100 km/h în doar patru secunde, are o transmisie automată cu opt trepte în standard şi se mândreşte cu un consum mediu de 7.9 litri la sută, cu 20% mai mic faţă de cel al generaţiei precedente.

Puterea maximă este livrată între 5.500 rpm şi 7.000 rpm.

Alpina B3 dezvoltă şi un nivel superior al cuplului motor în raport cu predecesorul său. La momentul debutului şi până la apariţia noului M3, Alpina B3 BiTurbo va fi cea mai puternică versiune a lui BMW Seria 3 disponibilă pe piaţă. Cea mai puternică versiune standard a noului BMW Seria 3 F30 se numeşte 335i şi dezvoltă 306 CP. Aceasta oferă puterea maximă la 5.800 rpm şi dezvoltă 400 Nm la 1.200 rpm. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 5.5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. În versiunea cu transmisie manuală şi şase trepte, modelul anunţă un consum mediu de 7.9 litri la sută.

Spre deosebire de ceilalţi tuneri, Alpina lucrează îndeaproape cu cei de la BMW, primind numeroase componente direct de la uzină, printre care şi caroseriile, pe care le echipează ulterior cu toate dotările aferente. Organismul german TUV recunoaşte Alpina drept producător de automobile încă din anii '70, spre deosebire de alţi tuneri, care sunt văzuţi drept furnizori de servicii aftermarket.

Spre exemplu, modelul Alpina B7, bazat pe BMW Seria 7 F01/02, este construit pe linia de asamblare de la Dingolfing împreună cu versiunea standard a lui Seria 7, în timp ce motorul său V8 de 4.4 litri este asamblat separat în Buchloe, Germania, ca apoi să fie trimis la BMW în vederea asamblării. Apoi, caroseria este trimisă la Alpina pentru detaliile finale.

Via BMWBlog

Comentarii (5)

  • E unul dintre putinii tuneri pe care îi respect.
    Alpina chiar face o treabă extraordinară, atât tehnic cât şi optic.
    33 1
  • bune performante.....
    acum 335i nu mai are sens:))
    15 4
  • Cand am vazut performantele mi-am adus aminte de un filmulet in care unii din BMW visau ca intrec un Lamborghini. Si dupa ce Lamborghini i-a lasat putin sa se bucure si sa se creada cei mai smecheri a disparut in fata lor:
    http://www.youtube.com/watch?v=6lMSnczxn3Q
    E super masina BMW-ul, insa aveti grija cu cine va intreceti baieti.
    8 27
  • @Vali
    Ce legatura ale filmuletul postat de tine cu stirea?
    Iar in caz ca nu stii despre ce e vorba, cei din video chiar spun ce masina au, asa ca nu inteleg comparatia ta.
    Ai impresia ca e semn de egalitate intre seria 5 de 215 cp si Alpina B3 Biturbo din stire ?
    13 2
  • Alpina B7 e o aparitie pe cat de rara, pe atat de frumoasa. O masina care arata superb indiferent din ce unghi o privesti, fie ca este in miscare, sau parcata in fata casei.

    Unul din automobilele care spune lucruri bune despre proprietar si care doar lasat pe driveway iti creste pretul casei cu cel putin 30k.
    11 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru