Campionatul Mondial de Raliuri: ediția din acest an a Raliului Marii Britanii a fost anulată

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Marti, 09.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Raliului Marii Britanii au anunțat că ediția din acest an a competiției va fi anulată. Inițial, evenimentul era programat pentru intervalul 29 octombrie - 1 noiembrie.

La finalul săptămânii trecute, reprezentanții FIA și cei ai WRC Promoter, compania care deține drepturile comerciale asupra WRC (Campionatul Mondial de Raliuri), au anunțat că etapele din Finlanda și Noua Zeelandă au fost anulate.

Acum, oficialii WRC Promoter anunță că și ediția din acest an a Raliului Marii Britanii a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. Inițial, etapa era programată în intervalului 29 octombrie - 1 noiembrie.

"Aceasta nu este o deciziei pe care o poți lua cu ușurință. În colaborare cu Guvernul din Țara Galilor, partenerul nostru principal, am decis să anulăm ediția din acest an", a declarat David Richards, unul dintre reprezentanții organizatorului Raliului Marii Britanii.

"Am urmărit îndrumările emise de Guvern și lucrurile devin din ce în ce mai clare că este imposibil să venim cu plan de siguranță pentru un astfel de eveniment major", a completat Richards.

Până în acest moment, echipele care s-au înscris în ediția 2020 a WRC au parcurs etapele din Monte Carlo, Suedia (variantă scurtă din cauza temperaturilor ridicate) și Mexic (variantă scurtă din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2).

Etapele din Argentina (23 - 26 aprilie) și Italia (4-7 iunie) sunt amânate, în timp ce etapele din Portugalia, Kenya, Finlanda și Noua Zeelandă au fost anulate.

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri 2020

Data Etapă
23-26 ianuarie Monte Carlo
13-16 februarie Suedia
12-15 martie Mexic
23-26 aprilie Argentina (amânată)
21-24 mai Portugalia (anulată)
4-7 iunie Italia (amânată)
16-19 iulie Kenya (anulată)
6-9 august Finlanda (anulată)
3-6 septembrie Noua Zeelandă (anulată)
24-27 septembrie Turcia
15-18 octombrie Germania
29 octombrie-1 noiembrie Marea Britanie (anulată)
19-22 noiembrie Japonia

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru