Campionatul Mondial de Raliuri: etapele din Finlanda și Noua Zeelandă au fost anulate

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Joi, 04.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Raliului Finlandei și cei care pregătesc etapa din Noua Zeelandă au decis ca edițiile din acest an să fie anulate. În aceste condiții, sezonul 2020 al WRC s-ar putea relua la finalul lunii septembrie în Turcia.

La finalul lunii aprilie, reprezentanții FIA și cei ai WRC Promoter, compania care deține drepturile comerciale asupra WRC, au anunțat că etapa din Mondialul de Raliuri programată în Portugalia va fi anulată. Câteva săptămâni mai târziu, reprezentanții FIA au anunțat că vor anula și etapa programată la jumătatea lunii iulie în Kenya.

Acum, oficialii WRC Promoter vin cu informații noi referitoare la etapele din Finlanda și Noua Zeelandă.

Inițial, Raliul Finlandei era programat pentru intervalul 6 - 9 august, însă la scurt timp de la declanșarea pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, organizatorii au decis să amâne etapa. Cu toate acestea, situația la nivel mondial este incertă, motiv pentru care oficialii au decis anularea evenimentului.

"Încă nu știm care va fi evoluția pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. Totodată, există și alte motive care au ridicat semne de întrebare. Pentru moment nu știm dacă restricțiile impuse de autorități cu privire la evenimentele publice vor fi păstrate până la finalul lunii iulie.

De asemenea, nu avem informații despre modul în care echipele și spectatorii vor putea călători în siguranță în Finlanda", au declarat reprezentanții AKK Sports, organizatorul Raliului Finlandei.

Și reprezentanții Raliului din Noua Zeelandă au decis să anuleze etapa din acest an, în ciuda faptului că evenimentul era programat în perioada 3-6 septembrie.

"Este din ce în ce mai clar că un raliu internațional programat la începutul lunii septembrie nu poate avea loc. În ultimul an am muncit din greu pentru a pregăti această etapă. Suntem dezamăgiți că nu vom găzdui un eveniment WRC în 2020, dar trebuie să ținem cont de problemele din întreaga lume", a declarat Michael Goldstein, reprezentantul asociației care s-a ocupat de organizarea evenimentului din Noua Zeelandă.

Până în acest moment, concurenții angrenați în ediția 2020 a WRC au parcurs etapele din Monte Carlo, Suedia și Mexic, iar în aceste condiții, campionatul s-ar putea relua în Turcia la finalul lunii septembrie.

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri 2020

Data Etapă
23-26 ianuarie Monte Carlo
13-16 februarie Suedia
12-15 martie Mexic
23-26 aprilie Argentina (amânată)
21-24 mai Portugalia (anulată)
4-7 iunie Italia (amânată)
16-19 iulie Kenya (anulată)
6-9 august Finlanda (anulată)
3-6 septembrie Noua Zeelandă (anulată)
24-27 septembrie Turcia
15-18 octombrie Germania
29 octombrie-1 noiembrie Marea Britanie
19-22 noiembrie Japonia

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru