OFICIAL: Cupra intră în Formula E alături de ABT Sportsline

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spaniolii de la Cupra tocmai și-au anunțat intrarea în Formula E alături de ABT Sportsline. În 2023, monoposturile electrice vor fi pilotate de Robin Frijns și Nico Muller.

În 2018, Cupra a devenit o marcă de sine stătătoare. Pe lângă portofoliul de modele de stradă, compania din Martorell are o prezență foarte bine cimentată în sporturile cu motor, mai ales în competiții ca ETCR (turisme electrice) și Extreme E (off-road extrem, de asemenea cu mașini electrice).

În FIA ETCR, spaniolii au câștigat titlul mondial la piloți și la echipe în 2021 și 2022.

Acum, Cupra anunță următorul pas și anume intrarea în Formula E, campionatul dedicat monoposturilor cu zero emisii. În acest sens, compania spaniolă a semnat un parteneriat cu ABT Sportsline, alături de care participă și în Extreme E.

Monopostul va fi pilotat de Robin Frijns și Nico Muller. Cei de la Mahindra Racing vor furniza tehnologia sistemului de propulsie electric.

Al nouălea sezon din Formula E va debuta în 14 ianuarie. Prima etapă va fi găzduită de circuitul Autodromo Hermanos Rodriguez din Mexic.

via Cupra

Comentarii (2)

  • Bravo Tesla, bravo Rimac.
    2 2
  • Seriff
    Cine se uita la Formula E? A aparut de ani de zile, e mai interesant campionatul mondial de Sumo.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru