Porsche a prezentat noul monopost de Formula E 99X Electric: nemții vor debuta în competiția de electrice în sezonul 2019-2020

de Cornel Șocariciu
Joi, 29.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche 99X Electric, monopostul electric cu care constructorul german va concura în ediția 2019-2020 a Formulei E, a fost prezentat oficial. Echipa Porsche din acest an va fi formată din piloții Neel Jani și Andre Lotterer.

Porsche a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul 99X Electric, monopostul cu care constructorul german va ataca competiția de electrice Formula E în sezonul 2019-2020.

Monopostul pregătit de constructorul german a fost îmbrăcat în nuanțele tradiționale folosite de Porsche în motorsport. 99X Electric are o lungime de 5.160 de milimetri, ampatamentul măsoară 3.100 de milimetri, iar la baza noului monopost se află sistemul de propulsie Porsche E-Performance. Totodată, oficialii Porsche menționează că pe baza arhitecturii lui 99X Electric vor fi dezvoltate viitoarele modele electrice de stradă.

Puterea maximă a sistemului electric pregătit de constructorul german este de 340 de cai. Aceste resurse vor putea fi utilizate în calificări. În cursă, valoarea maximă de 340 CP va putea fi accesată doar dacă pilotul primește votul publicului în secțiunea FanBoost. Tot în timpul cursei, puterea sistemului electric poate fi de 272 CP sau de 320 CP (Attack Mode).

Masa totală a monopostului va fi de cel puțin 900 de kilograme (conform regulamentului FIA).

Din această valoare, 385 de kilograme sunt trecute în dreptul acumulatorilor cu capacitatea de 52 kWh. Monopostul Porsche 99X Electric poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2.8 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 280 km/h.

În sezonul 2019-2020 al Formulei E, echipa Porsche va fi reprezentată de piloții Neel Jani și Andre Lotterer. Prima cursă a noului sezon este programată în 22 noimebrie pe circuitul stradal din Ad Diriyah, Arabia Saudită.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru