A fost majorat prețul lui Dacia Spring în România

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a majorat prețul modelului electric Spring în România. Versiunea Comfort Plus (singura disponibilă la noi în țară, momentan) pornește de la 19.100 de euro, cu 1.000 de euro mai mult decât prețul anunțat de producător în luna martie.

Spring, primul model electric al mărcii de la Mioveni, este un adevărat hit. În Spania a fost cel mai bine vândut model electric, în luna octombrie, iar în România, în aceeași lună, a fost cea mai înmatriculată mașină cu zero emisii. Unde mai pui că, potrivit Dacia, la nivel european au fost înregistrate peste 30.000 de comenzi.

Revenind, însă, la noi în țară, în ciuda succesului pe care îl are printre români, Dacia a decis să majoreze prețul noului Spring. Dacă în luna martie producătorul de la Mioveni anunța că electricul Spring pornește de la 18.100 de euro (TVA inclus), acum prețul acestuia a fost majorat la 19.100 de euro.

Este vorba despre versiunea Comfort Plus, singura disponibilă momentan pentru comandă în România. Ulterior va debuta în țara noastră versiunea Comfort, mai accesibilă și mai slab echipată, dar încă nu se știe exact când. Aceasta din urmă ar trebui să coste 16.800 de euro.

În Slovacia, spre exemplu, Dacia Spring Comfort Plus pornește de la 18.300 de euro.

Clienții din această țară pot comanda deja versiunea Comfort, care costă cel puțin 16.700 de euro. Există și țări unde modelul Spring este mai scump decât în România.

Versiunea Comfort Plus costă de la 21.600 de euro în sus în Italia, și cel puțin 21.790 de euro în Germania.

via Economica.net

Comentarii (7)

  • Asteptam aplauze furtunoase din partea ciurdelor de foci. Ca vorba aia "e de inteles, ca si asa sunt ieftine fata de concurenta". :)) Din nou, cum sa nu majorezi preturile cand politicianul roman progresist plateste din buzunarele prostilor care l-au votat?!
    35 11
  • La anu pe vremea asta cu siguranta pretul va fi de minim 20k....pt. ca de ce nu?? Masina se bucura de un real succes...
    Dar sunt curios in 3-4 ani cat de mult se va deprecia Dacia Spring pt ca daca vor ajunge sa coste 4mii euro as fi foarte tentat sa iau una sh binenteles...
    18 10
  • Cred că-i fake-news -- doar știm de la Edikkk că electricele se ieftinesc continuu. :-)
    Serios acu, citesc perplex că s-a scumpit ”în ciuda succesului”, în loc de DATORITĂ succesului comercial... care-i de fapt al hipnozei ideologice zic eu.

    @PMC: Vorba lu” Bachman Turner Overdrive din 1974 - You Aint Seen Nothing Yet.
    Fiindcă The Global Container Transport Index, deja ilogic de scump, încă n-a atins apexul demult și atent planificat.
    38 9
  • Dănuț Alin Niță
    Si scumpă și fără siguranța Stelelor NCAP .
    O căruță vândută foarte scump.
    ::::)))
    24 22
  • Seriff
    Am vazut una in trafic, parca e masina de-aia de se conduce de la 16 ani, daca dai peste o trotineta e dauna totala.
    27 16
  • ”Viceprim-ministrul, ministrul Mediului, Gratiela Leocadia GAVRILESCU, a sustinut astazi, 15 martie 2018, conferinta de lansare a Programului [...] Rabla si a Programului [...] Rabla Plus.”
    Deci programul e de pe vremea "progresiștilor" lui Dragnea. Dar e plătit nu numai din banii proștilor care i-au votat (PMC dixit) ci și din banii maiproștilor care n-au votat deloc.
    Adică din banii tuturor, din bugetul ăla insuficient pentru proiecte mai bune.
    Așa că degeaba ne luăm de Renault K-ZE-ul de față, mai bine să fim mândri când trece un vehicul de-ăsta subvenționat de noi anul ăsta: Mercedes-Benz (10 mașini vândute), Porsche Taycan (7 exemplare), Audi e-Tron sau Jaguar I-Pace.
    6 16
  • Doar faptul că se vând dacii in loc de alte mărci și faptul că în Occident Dacia are avans la vânzări nu este un lucru îmbucurător. Clar ne îndreptăm spre o uniformizare a sărăciei, ținând cont cum era în vremurile de trista amintire când toți aveam Dacia sau Oltcit. Ca eram săraci. Daca nemții, francezii și spaniolii cumpără Dacia ei bine e o MARE problema. Romanii oricum Dacia cumpărau că n aveau bani de altceva. Dar apar 2 probleme.
    1. În câțiva ani vesticii le vor pune la vânzare că Sh și samsarii români vor aduce in tara in loc de merced și bambeu ceva daci Sandero hai fraiero... Sa vedem ce mai cumpără romanul boss... Dacie sh condusă de o băbuță la piata și înapoi sau Dacie noua, evident mă proastă că Dacia veche sh.
    2. Vesticii vor vedea și ei cum e sa fii in comunism că deja au început aia sa i învețe că e mai bine cu o pătură pe ei și să mănânce mai puțin dar mai sănătos. Astfel încât vor da navala la job urile din Romania căci guvernul reunit din cele trei partide va asigura că va fi bine...și la vară cald. Că iarna nu i. Cald
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru