Abarth utilizează recunoașterea facială pentru a monitoriza emoțiile șoferului și pasagerului

de Alexandru Monenciu
Luni, 31.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O premieră în industria auto, Abarth a utilizat tehnologia de recunoaștere facială pentru a afla prin ce emoții trece șoferul (și pasagerul) în timpul unor probe desfășurate pe circuit.

Împreună cu specialiști de la Universitatea Loughborough, Abarth a încercat să afle prin ce emoții trece șoferul și pasagerul în timpul unor probe desfășurate (inclusiv tururi rapide) pe circuitul Mallory Park din Leicestershire, Anglia.

Participanții la acest experiment au condus modele Abarth F595, 595 Esseesse și 595 Competizione. Stările prin care au trecut au fost monitorizate cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială și chiar cu ajutorul unei electrocardiograme.

Pe parcursul unui tur rapid, 31.8% dintre șoferi și 35.4% dintre pasageri au arătat o doză mare de fericire. Situația s-a schimbat puțin atunci când la volan s-a aflat un pilot profesionist care a împins mașina aproape de limită.

În acest caz, 11.9% dintre participanți au arătat semne de frică și stări ușoare de șoc.

via Abarth

Comentarii (8)

  • emotii si senzatii
    ar putea sa bage banii aia in a afce niste masini mai bune, nu sa plateasca programatori sa afle cum se stramba soferii inauntru
    16 0
  • Mașina asta se mișcă bine până la cumpărături, atinge suta în 7 secunde.
    Nu pricep ce te-ar putea determina s-o cumperi când vezi garanția de 24 de luni și experiențele celor care au făcut deja această greșeală.
    14 2
  • Mircea Badea
    au aflat ca trebuie electric ..
    2 14
  • @guguman
    Ia-ți Fiat 500e la 40k.
    O mașină de 5k, dar cu baterie, e mai scumpă decât garsoniera ta. :) Oricum tu rămâi la trotinetă că doar n-o să aveți toți Fiat 500e, idealul sărăcanilor.
    13 5
  • @@gogoman
    eu conduc o decapotabila..si nu, nu e caruta ta.
    2 11
  • @guguman
    Decapotabilă electrică? Sau cumva rumegi mâncare digerată pe aici?
    9 2
  • @@gogoman
    da, se decaloteaza electric..
    1 7
  • @guguman
    Atunci am lămurit-o și pe asta. Un oarecare tiriplic cu termică moare de grija planetei pe net. :) Probabil din reprezentanța unui dealer auto pe unde suflă vântul.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru