Accident neobișnuit în SUA: un Tesla Model Y a lovit o mașină de poliție în timp ce rula semi-autonom

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O Tesla Model Y a fost implicată într-un accident de circulație în timp ce rula semi-autonom. Cealaltă mașina era o autospecială de poliție.

Funcția Autopilot le permite mașinilor Tesla să ruleze semi-autonom. Asta înseamnă că cel de la volan trebuie să fie la rândul său atent la ce se întâmplă și să intervină dacă situația o cere.

Numai că unii șoferi cred că Autopilot poate conduce de unul singur mașina, și aleg să facă alte activități între timp. Tocmai de aceea s-au petrecut și foarte multe accidente, unele soldate chiar cu pierderea de vieți omenești.

Cel mai recent incident a avut loc pe o autostradă din statul american Michigan. Din fericire nu au fost victime, dar mașinile implicate au fost grav avariate. Una dintre ele fiind chiar o autospecială de poliție.

Potrivit autorităților, polițiștii investigau un alt accident, iar mașina lor (cu girofarele pornite) bloca parțial prima bandă de circulație. Autospeciala a fost lovită din spate de mașina Tesla Model Y care rula semi-autonom.

La volan se afla un bărbat în vârstă de 22 de ani, care pe deasupra avea și permisul suspendat.

Pentru această infracțiune riscă acum să petreacă 93 de zile în spatele gratiilor și trebuie să plătească o amendă de 500 de dolari.

De asemenea, șoferul a fost amendat cu 400 de dolari și pentru că nu a schimbat banda de rulare.

Circumstanțele exacte în care s-a petrecut accidentul sunt încă necunoscute, dar șoferul care conducea mașina Tesla i-ar fi spus polițistului că funcția Autopilot era activată în momentul impactului.

via CNBC

Comentarii (8)

  • Singura neobisnuita de-aici este virgula pusa inainte de si.
    6 2
  • Catalin
    Tot e ceva, bine ca n-a nimerit intr-un portavion
    12 1
  • Fiind vorba despre un model Tesla nu vad nimic neobisnuit aici
    10 1
  • Coca-Colaps
    500 de dolari amenda ca a condus cu permisul suspendat si a facut accident,2000lei,sa mai zica cineva ca amenzile noastre sunt mici.
    15 0
  • Seriff
    Edikk ce ai facut?
    11 1
  • Va dati seama cati idioti din astia sunt care sunt ferm convinsi ca daca ai masina semi-autonoma poti sa bei linistit chiar si la volan. Imi este imposibil sa inteleg ce este in mintea producatorilor si a autoritatilor care permit montarea unor astfel de tehnologii si tot felul de display-uri pe masini . O mare parte din populatie este deja nesanatos de dependenta de astfel de gadget-uri.
    15 0
  • Nu este adevărat... Edi a fost martor... mașina poliției a lovit Tesla
    12 0
  • Edikkk
    :))))

    uite că toţi drogaţii cu permisul suspendat, ce să zică şi el, că e vina lui de idiot? nuuu... îi veni ideea să dea vina pe pilot automat.... de parcă chiar şi aşa ar fi absolvit de vină...

    PS Tesla va demonstra că pilotul automat nu era activat
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru