Acesta este noul Citroen C3 Aircross facelift: design la fel de curajos, interior mult mai tehnologizat

de Florin Ardeleanu
Vineri, 12.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
C3 Aircross, unul dintre cele mai populare modele din portofoliul Citroen, tocmai a primit un facelift. Partea frontală este complet nouă, iar interiorul este mai confortabil mulțumită scaunelor Advanced Comfort.

Actuala generație Citroen C3 Aircross a debutat în 2017. Până în prezent, peste 330.000 de clienți au optat pentru modelul francez. Pentru a se asigura că interesul rămâne la fel de mare și pe viitor, Citroen a decis acum să treacă actualul C3 Aircross printr-un facelift.

PARTE FRONTALĂ COMPLET NOUĂ

Din punct de vedere estetic, partea frontală a fost complet redesenată, pentru un plus de modernitate. Bineînțeles, cu aceeași abordare estetică curajoasă și nonconformistă. Francezii au folosit ca sursă de inspirație conceptul CXPERIENCE și, în consecință, avem un spoiler restilizat, faruri redesenate (tehnologia LED este standard) și o grilă nouă cu motiv geometric inedit.

Capota și aripile au fost trecute și ele printr-o cosmetizare ușoară. Clienții au la dispoziție jante noi, cu diametrul de 16 sau 17 inch si finisaj diamantat sau complet negru.

Noul Citroen C3 Aircross facelift oferă 70 de posibilități de personalizare: 7 culori de caroserie, dintre care 3 sunt complet noi (Kaky Grey, Voltaic Blue și Blanc Banquise), 4 pachete cromatice și două nuanțe pentru plafon (alb sau negru).

Interiorul poate fi croit după gustul fiecăruia, mulțumită celor patru ambianțe: Standard, Urban Blue, Metropolitan Graphite și Hype Grey.

Personalizarea ultimelor două este accentuată de noua cusătură distinctivă, care a debutat o dată cu noul C4.

Consola centrală a fost modificată, iar acum dispune de un spațiu de depozitare de mari dimensiuni în partea din spate.

PLUS DE CONFORT LA INTERIOR

Pentru mai mult confort interior, Citroen oferă scaunele Advanced Comfort împreună cu ambianțele Urban Blue, Metropolitan Graphite și Hype Grey. Acestea au fost prezentate o dată cu C5 Aircross și au 15 milimetri de spumă extra, comparativ cu un scaun Citroen obișnuit.

Sistemul multimedia poate fi comandat și cu display de 9 inch și oferă compatibilitate cu Android Auto și Apple CarPlay. Încărcarea wireless pentru smartphone este și ea inclusă.

Dacă tot suntem la capitolul tehnologie, trebuie menționat că noul Citroen C3 Aircross facelift vine cu 12 sisteme de asistență. Printre ele un Head-up Display color, Active Safety Brake, Park Assist, cameră video pentru marșarier sau sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere.

Modelul francez nu dispune de tracțiune integrală, dar sistemul Grip Control cu Hill Assist Descent se asigură că nu întâmpini probleme atunci când rulezi pe teren accidentat.

El moderează cuplul transmis punții față, în funcție de condițiile de aderență și modul de rulare ales.

MOTOARE DIESEL ȘI BENZINĂ

Gama de motorizări este compusă din unitatea PureTech de 1.2 litri, pe benzină, cu 110 sau 130 de cai putere, și agregatul diesel BlueHDi de 1.5 litri disponibil cu 110 si cu 120 de cai putere. Citroen oferă atât o transmisie manuală cu șase trepte, cât și una automată cu același număr de rapoarte.

C3 Aircross facelift este așteptat să debuteze pe piață în vara acestui an, mai exact în luna iunie.

via Citroen

Comentarii (16)

  • Carlos Satana
    Arata...priviti si partea buna a lucrurilor,daca o lovesti frontal n-o sa se prinda nimeni.
    24 32
  • Va fi interesant de văzut dacă vor păstra prețul de pornire de la vechiul C3
    20 2
  • Daca tot suna a conserva cand trantesti usa nu vad niciun avantaj ca are nu stiu ce sistem multimedia si alte gizmouri.
    13 30
  • @LOLU, de la 2CV încoace nu cred ca ai auzit la Citroen sunet de conservă cand trantești ușa. Sau cumva voiai să comentezi la video-ul despre logan? :)))
    23 9
  • Bravo citroen, ce este frumos si fiabil la carcotasi nu le place.
    28 13
  • Gin Dobrica
    @Ion Spune-mi,te rog,este c-o gasesti incredibil de atragatoare si pe don'soara Șoșoaca? De o frumusete rapitoare,nu?
    10 28
  • Andrei
    @LOLU Nu știu ce sa zic, cred ca tu ai multa experiență cu sunetul de conserve. Așa fac snobii, se hrănesc cu conserve și își cumpără mașini "premium", ca să își etaleze clasa socială.
    24 5
  • Draga gin dobrica spune tu care este cea mai frumoasa si fiabila masina daca esti ancorat in realitate .
    14 3
  • Lucian Bleaga
    @Ion Sigur domnule,ce-a mai fiabila nu stiu sigur,probabil e Volvo P1800 dar va spun care e cea mai frumoasa din lume:
    The Sir Vival Car model 1958. Vedeti frumusetea?
    4 8
  • dupa experienta de acum 15 ani cu C3 cand in garantie s-a stricat caseta de directie de nici aia de la service nu stiau ce are si au incercat sa mi-o puna mie in carca ca n-am folosit corect, chipurile, masina si din cauza mea s-a stricat sa nu mai aud de citroen. Va pot da si alte amanunte despre ce pocinoage am mai avut. Masinile destul de frumoase insa, dar asta nu suplineste restul.
    16 14
  • Draga lolu eu am citroen c3 model 2004 si in prezent si noul c3 de 3 ani adica de 16 ani am citroen , si pana in prezent o masina ca fiabilitate de nota 10 eu pot sa spun ori ca ai avut ghinion ori ai ceva impotriva sau sa nu fii vreun carcotas.
    17 9
  • @ds Te-a violat un dealer dacia sau esti doar asa din nastere? Da-o dracu ca e atat de urata masina asta incat nu imi dau seama cum se vinde. Se bate cu Ford Ka-ul ala mai vechi, nici nu trebuie sa sune a conserva usa ca arata ca una.
    6 23
  • Eu am încercat mașina asta 1,2 110CP Automata cuplu 200Nm, mi-a plăcut cum se mișcă, super suficient pentru un om normal.
    Despre design nu zic nimic, este subiectiv, nu mi-a displăcut. Prețul este 18578€
    13 3
  • @ LOLU, de ce trantesti usa? Se poate inchide si fara a se tranti.
    @ restul de hateri: frumusetea este un lucru subiectiv. Nu gasesc masina asta nici urata, nici frumoasa. E interesanta si clar iese in evidenta. Acuma, sunt convins ca multi dintre haterii de pe aici au niste iubite sau neveste nu tocmai frumoase, dar hei, "great personality". Valabil si la masini.
    Va doresc tuturor masini si femei frumoase. Si in garantie.
    17 5
  • @Mardark zici ca e urata dar nu iti dai seama cum de se vinde (si se vinde chiar bine).
    Evident ca nu iei in calcul faptul ca poate n-ai nicio treaba cu designul, de fapt sunt niste sute de mii de oameni care n-au treaba cu designul. Dar tu ai si tu nu te inseli niciodata. Si fac pariu ca ai Logan.
    16 8
  • @MarDark
    Apreciez "umorul fin" pe care îl ai și mai ales argumentele pe care le aduci. Dar aș aprecia mai mult respectul față de alții. Dacă poți ar fi ok.
    Weekend plăcut.
    17 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru