Acesta este noul Mini Aceman: primul crossover electric al mărcii oferă o autonomie de 400 de kilometri

de Tiberiu Safta
Joi, 09.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut primele informații oficiale despre noul Mini Aceman, viitorul crossover electric al mărcii britanice. Potrivit noilor detalii, Aceman promite o autonomie de până la 400 de kilometri. Noul model va fi lansat în 2024.

Anul trecut, MINI a dezvăluit conceptul Aceman, care anunța un viitor crossover electric. De altfel, versiunea de serie este programată să apară chiar în 2024 și va fi, în esență, succesorul spiritual al vechiului Paceman, un crossover cu 3 uși, produs între 2013 și 2016.

Noul Aceman va fi plasat în gamă între Cooper și Countryman. Față de celelalte două modele deja cunoscute, noul Aceman va fi un model exclusiv electric. Cu această ocazie, aflăm și primele informații tehnice despre viitorul crossover.

Potrivit publicației BMW Blog, noul Mini Aceman va fi produs în China de către compania Spotlight Automotive, o colaborare între Grupul BMW și chinezii de la Great Wall Motor. Modelul va fi oferit în două versiuni, E și SE. Prima versiune va avea un singur motor electric pe puntea din față, de 184 de cai putere. Acesta va fi alimentat de o baterie de 40 de kWh și va avea o autonomie de 300 de kilometri în regim WLTP.

De cealaltă parte, versiunea mai avansată SE va avea tot un singur motor electric, dar care va livra 218 cai putere.

Bateria va fi, la rândul său, mai mare, fiind vorba de o unitate de 54 de kWh. În această configurație, Mini Aceman va avea o autonomie de maxim 400 de kilometri în regim WLTP. Așadar, noul crossover va oferi exact aceleași performanțe ca viitoarea generație electrică a lui Mini Cooper.

Ca dimensiuni, noul Mini Aceman va avea o lungime de 4075 de milimetri, un ampatament lung de 2605 milimetri și o înălțime de 1495 de milimetri.

Noul Mini Aceman va debuta abia în 2024.

via BMWBlog

Comentarii (3)

  • Frumos
    Sunt si alte culori disponibile?
    0 0
  • Asta înseamnă globalizarea, mașina gândită pentru englezi, proiectata in Germania și făcută in China:)
    0 0
  • Mircea Badea
    si mini si cross...manelism fara limite...oricum nu o sa aiba loc pe driveway la englezi..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru