Primele detalii despre viitoarea generație Mini Cooper EV: 218 CP și autonomie de 390 de kilometri

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a dezvăluit oficial primele informații despre viitoarea generație a lui Mini Cooper EV. Viitorul model electric va fi disponibil în două versiuni cu propulsoare diferite, iar lansarea acestuia va avea loc în vara lui 2024.

În urmă cu trei ani, MINI a lansat o versiune complet electrică pentru emblematicul Cooper. Versiunea cu zero emisii, botezată Cooper SE, beneficiază de un singur motor electric, capabil să ofere 184 de cai putere. Alături de o baterie de 32.6 kWh, modelul de oraș electric are o autonomie de până la 234 de kilometri în regim WLTP.

Acum, constructorul britanic se concentrează și mai mult asupra electrificării gamei sale de modele. Cu această ocazie aflăm și primele detalii despre viitoarea generație Cooper Electric, care urmează să debuteze anul viitor.

Așadar, ce este nou față de actualul Cooper SE? În primul rând, noul model va avea o caroserie nouă, mai lată, precum și un ampatament mai lung față de generația din prezent. De aceleași noutăți va beneficia și versiunea cu motoare termice a lui Mini Cooper, care va debuta în același an. Mai mult, viitorul Cooper va avea un design nou al farurilor, care va aduce aminte de prima generație Mini din epoca modernă, lansată în 2001.

Însă, cel mai important detaliu despre noul Cooper EV este platforma. Noul model va fi bazat pe arhitectura Spotlight EV, dezvoltată în China de către Great Wall Motors și Grupul BMW. Astfel, noul Mini Cooper EV va fi oferit în două versiuni, cu baterii de capacități diferite.

Prima versiune va primi o baterie de 40 de kWh și un singur motor electric de 184 de cai putere. Cea de-a doua versiune va beneficia de un acumulator mai mare, de 56 de kWh și de un propulsor electric de 218 cai putere. Această versiune, botezată SE, promite o autonomie de 386 de kilometri în regim WLTP.

Alături de acestea, se zvonește că Mini Cooper Electric ar urma să primească și o versiune de performanță JCW, care va beneficia de aceeași baterie de 56 de kWh și de un propulsor de circa 250 de cai putere. Este de așteptat ca o asemenea versiune să apară abia în 2025.

De cealaltă parte, versiunea cu motoare termice va renunța complet la motorizările diesel și le va păstra doar pe cele pe benzină.

Odată cu noua generație Cooper va dispărea și cutia manuală, deoarece modelul va primi numai o cutie automată cu 8 trepte.

Noua generație Mini Cooper cu motoare termice va debuta în mai 2024, în timp ce versiunea electrică va fi prezentată două luni mai târziu, în iulie.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru