Adio, aglomeraţie spre sudul litoralului? Drum expres de 22 de kilometri de pe autostrada A4 până la 23 august, pentru a evita Agigea şi Eforie

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 07.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile vor să construiască până în 2018 un drum expres de 22 de kilometri care să facă legătura între autostrada A4 şi localitatea 23 August, pentru a evita tranzitarea localităţilor Agigea şi Eforie în drum spre sudul litoralului.

Lucrările de modernizare la vechiul pod de la Agigea şi numărul mare de turişti au determinat producerea unor ambuteiaje majore pe Drumul National 39, care face legătura între Constanţa şi localităţile situate în sudul litoralului, până la Vama Veche.

Autorităţile susţin însă că au identificat o metodă prin care o bună parte din aglomeraţie va putea fi evitată, în special de turiştii care doresc să ajungă în staţiuni precum Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Mangalia, Vama Veche şi, într-o măsură mai mică, Costineşti.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) vrea să construiască un drum expres cu o lungime de 22 de kilometri care să înceapă de la ieşirea de pe autostrada A4, să treacă pe noul pod de la Agigea aflat în prezent în construcţie, să ocolească Lacul Techirghiol şi să se conecteze la DN 39 în zona localităţii 23 August.

Urmareste Automarket
În acest fel, turiştii care vor să ajungă în sudul litoralului vor evita tranzitarea localităţilor Agigea şi Eforie Nord, acolo unde se înregistrează cele mai frecvente ambuteiaje pe parcursul verii.
Drumul respectiv există deja, însă are o singură bandă pe sens şi urmează să fie modernizat pentru a fi transformat în drum expres cu două benzi pe sens.

"Pentru a evita blocajele din zonă vom pregăti o variantă ocolitoare a Lacului Techirghiol şi a localităţii Agigea, pe podul nou, cu înţepare în DN39 după localitatea 23 August. Drumul de la podul nou şi până la intersecţia cu DN39 există deja şi are o bandă pe sens, dar este depăşit. Va fi un drum expres", susţine Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, într-un interviu acordat publicaţiei Hotnews.

Termenul de finalizare este însă unul foarte ambiţios raportat la modul în care se construieşte infrastructura rutieră în România. Planul prevede ca licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic să fie lansată în noiembrie 2016, iar proiectul să fie gata până la sfârşitul anului 2017. Ulterior, realizarea drumului expres ar urma să se facă într-un singur an, inaugurarea fiind programată pentru finalul lui 2018.

Via Hotnews

Comentarii (4)

  • acuma la ora asta????, e prea repede, eu zc sa-l mai lase vreo 20 de ani, hai ROMANIA
    14 0
  • Gogonici
    În timp ce sudul și nord vestul României au nevoie de autostrăzi urgent, guvernanților le arde de șosele pentru ghilobanii cu ceafa lată. M-am convins și cu guvernarea asta...
    13 7
  • ii trebuie lu mazare sau udrea?
    20 km pt basisti e prea mult, harti am vazut mii. toata lumea stie sa mazgaleasca pe hartie.

    "Aici sunt desenele dumneavoastra! "
    3 1
  • Eu nu inteleg de ce o ocoleste asa si nu o face mai dreapta catre coada lacului!!! Oare-s alte interese!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru