Adio, BMW Seria 6 Gran Turismo. Modelul, scos la vatră din cauza vânzărilor slabe

de Tiberiu Safta
Miercuri, 02.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat oficial că a oprit definitiv producția modelului Seria 6 Gran Turismo. Astfel, numele Seria 6 dispare complet din gama constructorului bavarez, din cauza vânzărilor slabe pe parcursul anilor.

În urmă cu puțin timp, BMW a anunțat că a oprit producția modelului Seria 6 Gran Turismo. Informația a fost confirmată de către un purtător de cuvânt al mărcii bavareze, astfel încât Seria 6 Gran Turismo a fost "pensionat" după o producție care a durat 6 ani.

Modelul din clasa executive a fost lansat în 2017, însă nu s-a bucurat de cele mai bune vânzări. În Germania, de exemplu, BMW Seria 6 Gran Turismo a fost vândut în doar 509 exemplare pe întreg anul 2022. Mai mult, Seria 6 GT este și cel mai slab vândut model al mărcii în 2023, în această țară. Din ianuarie până în iunie au fost livrate doar 237 de exemplare. Cele mai multe au fost vândute către firmele hoteliere sau către companiile de transport din interiorul aeroporturilor.

Odată cu scoaterea din fabricație a acestui model, numele Seria 6 dispare complet din oferta mărcii bavareze. Deocamdată, BMW nu are în plan un succesor pentru Seria 6 Gran Turismo.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Andrei
    Asta spune multe despre clienții BMW. La fel, modelul 3 GT a fost oprit din cauza vânzărilor slabe, deși e mult mai util decât sedanul.
    3 5
  • Octavian
    Asa sa intamplat si in cazul Seria 3 GT si 5 GT , Seria 5 GT era mai spatios decât Seria 7 , numa ca avea un design de mosi
    5 1
  • Nu ca bavarezii s-ar fi chinuit vreun pic sa promoveze acest model. Cred ca numai fanii marcii stiau de existenta acestuia , de fapt cred ca si cei de la BMW uitasera de el !! Un esec probabil asumat inca de la inceput , sunt momente in care producatorii isi dau seama ca un anumit model poate fi un esec dar nu mai pot opri lansarea acestuia , pe ideea "ori la bal ori la spital, dar eu nu mai bag nici-un ban aici" !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru