Adio, permis de conducere! Toyota va dezvolta maşina care va putea fi condusă de oricine, indiferent de priceperea şoferului

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota investeşte 1 miliard de dolari pentru a dezvolta o maşină autonomă care să poată fi condusă de oricine, indiferent de abilităţile de şofer, şi care să nu aibă accidente.

Obiectivul nostru iniţial este să facem şofatul accesibil oricui, indiferent de abilităţi.

Gill Pratt
Expert in robotica
Examenele pentru obţinerea permiselor de conducere vor deveni, mai devreme sau mai târziu, istorie. Cel puţin aşa susţine Toyota, care a anunţat că va investi 1 miliard de dolari într-o companie de cercetare cu sediul în Statele Unite care va avea drept obiect de activitate inteligenţa artificială.

Compania se numeşte Toyota Research Institute şi va fi condusă de expertul în robotică Gill Pratt, care a dezvăluit şi principalul obiectiv: realizarea unei maşini care să poată fi condusă de oricine, indiferent de abilităţile de şofer, şi care să nu aibă accidente.

"Obiectivele noastre iniţiale sunt îmbunătăţirea siguranţei pentru a scădea probabilitatea ca o maşină să fie implicată într-un accident, să facem şofatul accesibil oricui, indiferent de abilităţi şi să aplicăm tehnologia Toyota pentru sprijinirea bătrânilor", a precizat el.

Tehnologiile dezvoltate la institutul amplasat în celebrul hub tehnologic american Silicon Valley se va ocupa şi de dezvoltarea roboticii pentru lansarea unor produse care să vină în sprijinul oamenilor în vârstă.

Operaţiunile vor începe în 1 ianuarie cu circa 200 de angajaţi.

Via Toyota

Comentarii (9)

  • Toyota e cu 50 de ani inaintea tuturor.
    14 12
  • Scorpionul_negru
    @Madalescu_Georgian
    :)))))))))))) la ce ma ? La idei si concepte poate. Dar ceva concret NIMIC ! Nu sunt in stare nici sa faca bordurile alea cu un plastic mai bunicel. Si peturile sunt mai fine si de calitate ca plasticul din Toyota :)) !
    14 17
  • "Sa facem sofatul accesibil oricui" oferind o masina autonoma care nu implica sofatul. Bun. E ca si cum te-ai duce la sala sa-ti faci conditie fizica dar fiarele se trag singure.
    18 5
  • inexorabil
    Bravo, Mădălino! Nu contează la ce-i prima Toyota; important este să ocupe locul ȋntâi.

    @Bethurbazal insinua deunăzi că pățania lui VAG ar fi rodul unei conspirații GM-iste, astfel ȋncât, prin eliminarea unui adversar de temut, gagiii din RC să se cațăre din nou ȋn vârful scării mondiale a vânzărilor. Dacă ar fi așa, atunci, neȋndoielnic, Guvernul SUA ar trebui s-o ia ȋn colimator și pe laureata actuală. Dar cu ce mâță ȋn sac s-o prindă? Toyota pare curată ca lacrima; Toyota nu minte, Toyota nu omoară. Toyota este antonimul service-ului auto. Toyotei ȋi cresc aripi de ȋnger. All day Toyotaaaaaaaaaa (scuze, am luat-o razna de atâta euforie).
    8 2
  • scorpionule , se vede frustrarea ta de la o posta ! taci si noi ramanem cu impresia ca esti destept !
    6 6
  • @Scorpioane tata, aici ai dreptate maxima. Toyota este chiar in urma FakeVag la practica . Adica sa folosesti un soft atat de ''avansat'' incat sa fraudezi testul de Nox e ceva de ''laudat'' , e chiar o performanta tehnologica de grad inalt by DAS AUTO. Cum merge FakeWagenul cu piele si carbon pe bord si motor TE DE IU destul de ''sofisticat'' ? :))))))
    8 7
  • asa vor ajunge sa conduca masini toti prostii
    0 0
  • Mitica Blajinul
    e interesant.Lumea se umple de tantalai(din cauza netului) care vor avea toti masini.
    1 0
  • nu inteleg legatura articolului cu volvoul din imagine :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru