Adio, SMS-uri la volan! Polițiștii pregătesc o armă secretă, care ”vede” dacă scrii mesaje în timp ce conduci

de Bogdan Mirică
Luni, 18.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania israeliană Cellebrite susține că are o tehnologie care poate detecta când telefoanele mobile trimit SMS-uri. Poliția din New York așteaptă aprobarea folosirii acestui sistem.

Autoritățile din New York vor să aprobe o tehnologie de detectare a șoferilor care scriu mesaje la volan. Deși pare de domeniul fantasticului, există o companie care are deja tehnologia necesară. E ca un fel de radar al telefoanelor și a fost dezvoltat de israelienii de la Cellebrite. Aceeași companie israeliană care a ajutat FBI să spargă iPhone-ul folosit de teroristul din San Bernardino.

Noua tehnologie Cellebrite ar urma să poată detecta când un telefon mobil trimite mesaje în mod activ. Din păcate, polițiștii nu pot folosi un asemenea sistem pentru că ar contrazice legile confidențialității din Statele Unite.

Cellebrite răspunde unor asemenea temeri de confidențialitate și asigură publicul și autoritățile că tehnologia lor nu va putea citi mesajel și nici nu le va putea înmagazina.

Esential 8 americani mor în fiecare zi din cauza unor obiecte care le distrag atenția la volan.
Mai mult, israelienii promit că tehnologia lor va putea ajuta poliția să vadă dacă șoferul folosea telefonul mobil în timpul unui accident sau dacă utilizatorul folosea o pereche de căști.
Prin urmare, legea susținută de Cellebrite ar presupune că polițiștii vor putea cere telefonul șoferului tras pe dreapta pentru a-l scana și pentru a vedea dacă a fost folosit. Refuzul predării telefonului ar duce automat la ridicarea permisului de conducere.

Deși pare destul de drastică, legea ar urma să reducă numărul deceselor pe șoselele din Australia. Potrivit statisticilor, opt americani mor în fiecare zi din cauza unor obiecte care le distrag atenția la volan.

via motoring

Comentarii (7)

  • burebista
    Polițiștii pregătesc o armă secretă .... - sigur ca da, la cat sunt de inteligenti, in spate la toata treaba asta e Robi din Las Fierbinti...........
    4 0
  • @Automarket - sigur ati vrut sa spuneti Australia? "Deși pare destul de drastică, legea ar urma să reducă numărul deceselor pe șoselele din Australia." - in tot articolul se vorbeste despre SUA.
    7 0
  • Ce treaba are New York, americanii cu Australia?
    4 0
  • Cellestupid
    Nu poti transforma o idiotenie simpla si simplista (detectarea unei functii - in acest caz SMS - ca a fost activa la un moment dat) intr-un motiv de invinuire / amenda / confiscare / etc. cand pot fi diverse circumstante: telefonul a fost folosit de un pasager, a ramas cu aplicatia deschisa inca dinainte de a se urca la volan sau in modul de editare SMS, a fost folosita in momentele de stationare la semafor sau in ambuteiaj s.a.m.d.

    Asta din informatiile sumare din articol, presupun ca tehnologia este mai avansata de atat, dar daca nu am Localizarea activata, nu imi vor putea determina utilizarea aplicatiei in timpul mersului...doar daca nu ma localizeaza secret in background, caz in care ar fi chiar o incalcare grava si abuziva a intimitatii, doar pentru o amenda contraventionala de circulatie (stiu ca mor oameni si din asta, dar oamenii mor de prosti din varii motive, inclusiv ca isi cauta sa schimbe postul de radio sau vor sa omoare o musca alergand-o cu ziarul prin habitaclu).

    Vor urma filtre de politie care sa ne ia la mirosit varful degetelor, sa constate daca ne-am scarpinat in fund sau nu in timpul condusului!
    8 0
  • asa, si? ma opreste politaiu si arunc repede mobilul catre plodul din spate, done
    7 0
  • Sa interzica si sotiilor si soacrelor sa vorbeasca sau sa scoata vreun sunet in timp ce conduci....asa mi se pare corect
    7 0
  • Politistii pregatesc o arma secreta ... aaaa .... pardon ... Cellebrite o pregateste ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru