VIDEO: Campanie socanta impotriva SMS-urilor la volan

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.08.2009
Britanicii continua campaniile de sensibilizare a soferilor care folosesc telefonul mobil pentru a scrie mesaje in timp ce conduc. De aceasta data mesajul este unul violent iar clipul gandit de britanici este socant.

Dupa ce saptamana trecuta va anuntam ca belgienii au gandit o campanie excelenta de sensibilizare a soferilor care folosesc telefonul mobil in timp ce se afla la volan, revenim astazi cu o initiativa similara a britanicilor.

De aceasta data vorbim insa de o campanie socanta, care prezinta publicului scenariul unui tragic accident de circulatie. Initiativa este asemanatoare cu cea gandita pentru purtarea centurii de siguranta.

Sa speram ca ideea britanicilor va sensibiliza si publicul din Romania, dupa urmarirea imaginilor urmatoare.

Comentarii (19)

  • Stelian_Opincariu
    @Automarket
    Cred ca imaginile sunt prea brutale, cel putin eu sunt slab de inima. Ati putea macar sa puneti pe ecran un 16 sau 18. Aia mici pot avea cosmaruri noaptea...........e clar ca trebuie sa i-au un diazepam deseara
    6 10
  • Crysty
    Campanie
    Impresionant!
    Trebuie vizionat si de politistii de la noi din tara care au eliberat permise tuturor analfabetilor care nu stiu nici macar limba romana !
    Pacat ca mor oameni nevinovati!
    Atentie, criminalii circula printre noi!
    15 0
  • george
    A DOUA VARIANTA
    @ Stelian_Opincariu

    Umbla pe sosele (si nu numai prin Rumanica) niste cretini care probabil ca ar rade uitandu-se la astfel de clipuri...

    In America, cei care calca in lege sunt dusi la morga ca sa vada pe viu, de la 0.5 metri cum arata un om care a dat cu teasta de parapet la 120 la ora.
    16 0
  • Stelian_Opincariu
    @george
    Ai perfecta dreptate.
    6 3
  • .....
    Foarte bun clipul, din pacate cred ca cei vizati nu o sa il ia deloc in considerare. Oricum campanii ca aceasta ar trebui incurajate si promovate in toate tarile si mai ales la copii. Doar prin educatie de la o varsta frageda se pot creste oameni responsabili.
    8 0
  • cristi
    sa vada toata lumea
    ba lasa-i sa vada si pe aia mici, sa afle si ei ce inseamna accident, ca sa nu mai alerge masinile in halul ala sau sa vb la mobil...eu as vrea sa vad pe marginea drumurilor monumente cu masini lovite si facute zob, cu trupuri "simulate" sfartecate, sa vada toata lumea ce inseamna sa fii idiot la volan!!! morala e: daca vreti sa va omoriti, aruncati-va de la balcon, nu mai bagati si pe altii in mormant pentru ca vreti sa dovediti ceva!
    13 1
  • Care aia mici?..
    ..cei care fura cheile de la masina parintilor si iti distrug viata cand se plimba cu ea?
    Cate accidente sunt facute de minori? Avem asemenea statistici, ca eu nu am vazut niciuna?
    Daca ati fost atenti in jurul vostru, cei tineri nu sunt impresionati decat de astfel de imagini.
    Cosmare? Cosmare avem toti la stirile de la ora 5 cand vedem unde duce inconstienta.
    Conduceti prudent pe oriunde veti merge!
    7 1
  • Nush de ce am impresia ca masina in care stau fetele difera de cea care intra in coliziune cu sedanul.E si normal, fiind trucat.
    1 5
  • Asa trebuie facut
    Nu mi se pare deloc socanta aceasta campanie deoarece doar asa ne putem da seama de pericolele care ne pandesc la tot pasul. Trebuie sa recunosc ca de cand am pernis am scris o singura data un SMS (de felul meu nu scriu sms-uri) si intradevar este foarte periculos...indiferent daca esti in localitate sau inafara ei. In localitate poate tot timpul sa iti apara ceva in fata masinii iar in afara localitatii viteza cere multa atentie si o secunda poate sa faca diferenta.
    Trebuie continuate astfel de campanii. La fel cum a spus si Cristi mai sus, cred ca cea mai buna campanie pentru a descuraja vitezomanii (printre care ma numar si eu) este sa fie "expuse" pe marginea drumului masini care s-au distrus in urma accidentelor.
    8 0
  • Telefonie vs viata
    Da.....pacat ca nu are efect....Personal , sunt uimit cati pot vorbi la tf in timp ce sunt la volan , in trafic.... Vezi , barosani la volanul unor jeep -uri maiestuoase , discutand fara a urmari traficul , vezi tineri de 18-20 de ani , care inca nu stiu sa schimbe bine vitezele , schimband banda in fata ta , fara a realiza asta .....vezi soferi de microbuze sau autobuze , de ditamai tirurile .....vezi politisti care ar trebui sa-i sanctioneze pe cei enumerati anterior , dar ei insisi vorbind non stop la volan . Nu stiu ce sa mai spun.....a devenit o boala , chestia asta cu telefonul.........Nu cred ca astfel de spoturi sunt o solutie....Solutia ar fi ca organele in drept sa isi faca datoria in mod corespunzator .........dar vine intrebarea .......CARE ORGANE ??????
    4 1
  • pt cozappz @ all
    Nu numai aia mici fura cheile de la masina parintilor. E un tip in Arad care nu are permis de conducere, are dosar penal si circula pe sosele de nu are taina. Mai are rost sa precizez ca era sa imi avarieze chiar masina mea de 2 ori? E un pericol public si din pacate, nu e singurul in tara asta, unde orice e posibil! Doar de schimbat ceva devine imposibil.
    5 0
  • On-toppic
    Chiar ieri a trebuit sa scriu un sms (eram la volan) si am oprit pe dreapta. Iar in ceea ce priveste vorbitul la telefon, incerc sa evit lucrul asta, mai ales daca merita amanare si nu e o urgenta. Folosesc destul de mult telefonul si recunosc, cateodata chiar la volan :-S
    8 1
  • Crysty
    @ ally_great
    Pai si ce mai astepti?
    Publica nr de inmatriculare al masinii conduse de "soferul misterios" ! Hai sa facem ceva cu astia, unu cate unu dispar!
    Este vreo problema Automarket daca publica nr autoturismului condus de acel "pilot" ?
    5 0
  • :((
    pff ce adevarat arata, dupa cum arat filmuleti regizori nu au fost atenti al un amanunt masina 3 aia care le izbeste pe fete in portiera intra si aia pe contrasens deci si ala e de vina - pute sa fac un cadru si cu ala si sa il arate cum vb la tel si iesea fb
    inca un lucru bun ca acest film este cu femei -ele sunt de vina la unele accidente si mai erau si 3-4
    Asa ceva ar tr sa faca si pol roman si sa fie difuzat la fiecare post tv dupa ora 23 pan dimineata la 5
    Din pacate asta e realiate , insa la noi in RO ne omoara si infrastructura drumuri de 2 bani, permise la argesi si altele astia in UE nu au si acest aspect negativ
    Noi avem autostrazi pe hartie si bani se duc aici
    http://www.youtube.com/watch?v=xp-u8hVtT18
    0 2
  • Reclama romaneasca
    Avem si noi o reclama care se difuzeaza prin cinematografe sau la unele posturi de televiziune(cu cele trei fete care ies bete moarte din club si incearca sa-si gaseasca masina din parcare,care era un dric pt servicii funerare)dar nu este asa de opulenta ca cea a englezilor.
    1 0
  • NeoGalaxy
    Cea mai tare reclama este cea cu motociclistul caruia moartea ii sparge viziera cu barosanul si sincer mi se pare bestiala ca efect. Mai ales ca aud de accidente cu motociclisti in fiecare zi. Oricum nu masinile sau motocicletele omoara ci viteza, neadaptarea la conditiile de drum dar mai ales inconstienta si oboseala omoara. Masina saraca nu are nici o vina ca soferul care o conduce nu are nici constinta si nici experienta. Din pacate astea 2 nu se pot cumpara ci se invata si castiga in timp.
    3 0
  • E mai bun
    http://www.youtube.com/watch?v=YY4hICSiRa4
    0 0
  • L O L
    Niciodata sa nu scrieti SMS-uri intr-un Ford Ka :))))))))))))))

    Si eu scriu sms-uri la volan, dar nu imi iau ochii de la sosea decat la semafor.

    Reclama e retardata pt retardati, fix facuta pentru caracterul si stilul englezilor.
    1 6
  • TheMurry
    mda..
    Super tare...parca ar fi trailerul de la ultima parte a filmului Final Destination
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru