Admirată de toți, cumpărată doar de unii: Tesla nu își va atinge țintele de vânzări pe 2015

de Sebastian Toma
Vineri, 27.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Tesla se așteptau să vândă peste 50.000 de mașini în 2015, dar situația pe primele zece luni ale acestui an arată că producătorul nu se va apropia de această valoare.

Esential 3.700 de mașini pe lună a vândut Tesla Motors, în medie, în primele zece luni ale anului curent.
Tesla Motors nu va reuși să atingă țintele de vânzări stabilite intern pentru anul 2015, relatează cei de la Hybridcars.com. Potrivit portalului, într-o scrisoare trimisă de cei de la Tesla către acționarii săi, compania a estimat că va comercializa între 50.000 și 52.000 de unități până la finalul anului în curs, dar cifrele de vânzări după zece luni arată doar 33.174 de unități vândute până la începutul lunii octombrie și alte 3.500 estimate în cursul lunii respective. Pentru ca Tesla să aibă o șansă de a-și atinge obiectivele, compania ar trebui să vândă de două ori mai multe mașini pe lună în noiembrie și decembrie decât a vândut, în medie, în fiecare din cele zece luni ale acestui an.

Anul 2015 este cel mai bun din istoria celor de la Tesla, dar pentru ca marca din Palo Alto să-și atingă obiectivele de vânzări ar fi necesar să atingă 40% din volumul primelor zece luni în ultimele două luni ale anului. Având în vedere că acest lucru nu s-a realizat încă în industria auto, putem estima că marca americană nu va atinge propriul obiectiv de vânzări. Cu toate acestea, Tesla se pregătește să sărbătorească, pentru că a avut vânzări record în 2015 și ar trebui să aibă un nou an record în 2016.

Vorbim despre primul an în care va fi comercializat Tesla Model X, SUV-ul mărcii americane.

Urmareste Automarket
Tot în 2015, cei de la Tesla au anunțat și cel mai mare recall din istoria lor. Vorbim despre aproximativ 90.000 de unități, aproape triplu față decât a vândut marca în primele zece luni ale acestui an, care vor fi chemate în service-urile Tesla pentru verificări.
Americanii vor să inspecteze sistemul de prindere al centurilor de siguranță după ce un client s-a trezit că i s-a desfăcut una dintre prinderile laterale ale centurii de siguranță a pasagerului. Din fericire, această descoperite nu s-a făcut în urma unui impact și nicio persoană nu a fost rănită. Cei de la Tesla au decis să verifice oricum toate mașinile fabricate de ei care ar putea avea această problemă, pentru a evita situații nefericite în viitor.

Via Hybridcars.com

Comentarii (6)

 • motiv - pret(nu neaparat justificat)
  16 4
 • din contra, mai demult pe automarket citeam ca pierd circa 4000 de dolari la fiecare masina
  4 6
 • nu pierdea nimic
  ''pierdea'' poate ca miscare de PR (precum gluma ca pierdea si Bugatti) ori din cauza unui management prost - masina luata pe bucati nu valoreaza mai mult de 15000dolari(furnizor, china etc) mai adaugi si utilaje plus angajati si research si ajungi la un 35000 maxim(oricum tesla iesise pe profit acum ceva timp) Deci acum nu se vine pt ca economia americii e pilaf/sustinuta artificial plus pretul prea ridicat.
  3 2
 • Compania era pe minus din cauza investitiilor in giga-fabrica de baterii.
  Nimeni nu vinde masina la un pret mai mic decat costurile de producere
  7 1
 • AndreiRN
  Vorbe si speculati dar noua ca furnizori ne cere sa marim productia si sa scadem pretul.
  Si stoc de masini nu au ca vand tot ce produc asa ca ceva nu se leaga aici.
  2 2
 • AndreiRN
  Anul acesta Tesla a devenit clientul nostru cu cel mai mare cont depasind Gulfstream and Zodiac. Cer si mai mult pt la anu si nu stim unde pai putem adauga productie.
  0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru