Alain Prost şi Dacia Lodgy, triumfători în etapa din Andorra

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.12.2011
Alain Prost revine în lupta pentru titlu după etapa de weekendul acesta a Trophee Andros. Pilotul francez a reuşit să triumfe la finalul zilelor de concurs alături de Dacia Lodgy Glace.

După un debut timid în prima etapă a Trophee Andros, marcat şi de o vreme complet nefavorabilă, echipa Dacia a reuşit să se impună în etapa desfăşurată weekendul acesta în Pirinei, mai exact în Principatul Andorra. Alain Prost a jucat inteligent şi a reuşit să relanseze campionatul cu o victorie triumfală în ultima cursă.

Cu un loc doi în prima manşă de calificări, Prost a decis să menajeze cauciucurile, intens încercate de suprafaţa pistei, acoperită doar pe alocuri cu gheaţă. Strategia a fost bună, iar Prost a reuşit să se claseze pe locul doi la sfârşitul primei finale. Evens Stievenart şi Nicolas Prost, fiul lui Alain Prost, au luptat şi ei pentru un loc cât mai bun dar au fost nevoiţi să se mulţumească cu poziţiile 8 şi 19.

În următoarele curse, cvadruplul campion mondial de Formula 1 s-a lovit de o gheaţă aproape absentă. Alain Prost şi-a păstrat anvelopele pentru ultima sesiune de calificări şi a obţinut un loc doi pe grila de start în cea de a doua finală, ultima cursă a etapei Andorra.

Aici, experimentatul pilot şi-a câştigat şi menţinut poziţia de lider până la finalul cursei, aducând puncte importante pentru echipa Dacia.

Evoluţia excelentă din acest weekend îl readuce pe Prost în lupta pentru campionat, unde se situează pe locul al doilea, la un punct în spatele lui Jean-Phillipe Dayraut (Mini Countryman), şi la 3 puncte în faţa lui Olivier Panis (Skoda Fabia).

La finalul etapei, Alain Prost a declarat: "Victoria era posibilă încă din prima cursă, dar am ales să ne menajăm anvelopele. Momentul important a fost câştigarea primei manşe de calificări, fapt care ne asigura, în cel mai rău caz, poziţia a doua în clasamentul final. Este mai important să terminăm pe locul al doilea fiecare cursă decât să terminăm pe locul întâi prima cursă, erodând pneurile şi să riscăm să terminăm cursa a doua pe o poziţie mai puţin bună. A fost un avantaj important pentru noi să avem două maşini în acest week-end, pentru că, împreună cu Nicolas şi Evens am repetat mult.

Este prima victorie pentru Dacia Lodgy « Glace », dar este o victorie de echipă. După etapa de la Val Thorens, unde puţin ne-a lipsit să obţinem victoria, am recuperat din întârziere. Lupta a fost relansată."

Comentarii (10)

  • un fan
    Bravo Dacia! Succes!!!
    27 1
  • daciapraf
    Oare peste un an cand o sa se vanda Lodgy, agentii de vanzari o s-o laude cum a castigat concursuri?
    5 21
  • @daciapraf (concursuri sau competitii?)
    Dupa vorba, dupa port as zice ca esti de la tara? Ma insel? Cati ani ai? Mai pune mana pe o carte!
    18 1
  • un client
    Succes!
    De abia astept sa vad monovolumul !
    15 0
  • Ai nimerit, is de la tara si am un logan cu care car cartofi.
    1 10
  • daca atat te duce capul...

    ps: se da permis la 17 ani?
    11 1
  • te-am mirosit din prima, esti postacul de serviciu de la dacia
    eu zic sa incerci si la pdl, cred ca se plateste mai bine
    1 9
  • un cititor
    nick are dreptate... oricine isi poate da seama ca esti un mascarici caruia deabia i-au dat mustatile... te intelegem, pubertatea e frustranta
    10 0
  • daciapraf
    "un fan", "un client", "un cititor" si cu "nick"... cata imaginatie, nici n-ai zice ca-i aceeasi persoana
    0 5
  • raduku
    Ford
    Despre DACIA am citit si am vazut multe , dar cu ce se lauda oare cei de la Ford ?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru