Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi vrea să reorganizeze parteneriatul cu Daimler

de Paul Cosma
Vineri, 25.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi vrea să renunţe la rolul de supervizare a legăturilor cu Daimler în favoarea relaţiilor individuale cu grupul german, pentru a gestiona mai bine parteneriatul care nu a îndeplinit aşteptările iniţiale, potrivit unor surse citate de Reuters.

Renault, Nissan și Mitsubishi pregătesc o schimbare de strategie în relația cu Daimler, conform unor informații neoficiale apărute în presa internațională. 

Fiecare constructor vrea să desemneze o persoană responsabilă cu parteneriatele, respectiv pentru colaborarea cu Daimler. Jacques Verdonck, director în cadrul alianţei şi responsabil al cooperării cu Daimler, se va pensiona la finalul lunii, potrivit unor surse apropiate de situație. 

Sursele susţin că abordarea bilaterală este în linie cu strategia "leader-follower" folosită de partenerii din cadrul alianţei pentru a spori eficienţa şi competitivitatea produselor şi tehnologiilor. Aproape 50% dintre modele vor fi dezvoltate şi produse în conformitate cu schema leader-follower până în 2025.

Producătorii auto vor să-şi scadă costurile, împărţind mai sistematic producţia lor. Investiţiile per model vor fi reduse cu până la 40% pentru vehiculele incluse în noua schemă.

Reprezentanţii Renault şi Daimler nu au dorit să comenteze, în timp ce oficialii Nissan nu au fost disponibili imediat pentru declaraţii.

Via Agerpres

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Ei nu se înţeleg nici în cadrul grupului, darămite cu Mercedes

    Oricum alianţa priveşte doar maşinile de marfă sau zona de autoturisme ieftine sau oricum nu seria de lux Mercedes, care este păstrată bine separată
    4 10
  • Să cumperi renault cu stemă si preț de merc... asta da afacere!
    Respect mercedes! Am fost fan!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru