Alpine prezintă conceptul A4810, care anunță o mașină pentru anul 2035. Motor alimentat cu hidrogen

de Tiberiu Safta
Sambata, 19.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a publicat imagini oficiale cu noul concept A4180. Mașina a fost creată de un grup de studenți, iar design-ul său sugerează cum ar putea arăta o mașină sport în 2035. Propulsorul său este alimentat cu hidrogen.

După ce a oferit un teaser cu mașina, constructorul francez de mașini sport a dezvăluit oficial conceptul A4810, care sugerează cum ar putea arăta un automobil în anul 2035. Conceptul a fost creat de un grup de 28 de studenți în cadrul Institutului European de Design (IED) din Torino.

Așa cum se poate vedea, caroseria lui A4810 are o formă aerodinamică și un design futurist. Farurile extrem de subțiri sunt unite printr-o bandă LED, iar partea din față este sculptată pentru a oferi o înfățișare agresivă și pentru a răci mai multe componente importante, cu ajutorul unei prize de aer mari. De asemenea, se poate vedea și un spoiler față pentru a ține mașina pe șosea la viteze mari.

În părțile laterale remarcăm lipsa ușilor, precum și un profil sculptat în scopuri aerodinamice. Partea din spate este cea mai expusă dintre toate și se observă stopurile amplasate pe verticală, precum și evacuarea dublă. Văzută de sus, partea din spate este desenată în forma literei W.

Numele conceptului face referire la vârful Mont Blanc, cel mai înalt punct din Munții Alpi.

A4180 măsoară 5091 de milimetri în lungime, 2010 milimetri în lățime și 1055 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său măsoară 2717 milimetri.

La interior se remarcă volanul cu un instrumentar digital integrat direct în aceasta. Se observă și luminile ambientale roșii, precum și un loc în plus pentru un pasager.

Alpine nu a oferit informații despre motor, însă știm că acesta este alimentat cu hidrogen. Fiind o reprezentare a viitorului, este probabil ca multe astfel de mașini exotice să fie alimentate cu un astfel de combustibil în deceniul viitor.

via Alpine

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    draguta, dar de unde se va alimenta, tot din alpi?

    si ce e cu prosteala cu lumina ambientala? sper ca se poate opri.
    2 4
  • LEXMARK
    Alo, Skoda Ocatvia, pardon, AutoMarket, care deceniile urmatoare ca Toyota deja a inscris si a si dus la capat un prototip intr-o competitie de motorsport o varianta de Corolla echipata cu motorul de 1.6 de pe Yaris GR alimentat cu H2...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru