Amazon confirmă interesul pentru Rivian: investiție de 700 milioane dolari în compania americană care vrea să concureze cu Tesla

de Paul Cosma
Sambata, 16.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul Amazon a anunțat o investiție de 700 de milioane de dolari la Rivian Automotive, start-up-ul american ce vrea să producă mașini electrice, confirmând informațiile apărute în această săptămână.

În urmă cu câteva zile, au apărut informații cu privire la interesul celor de la Amazon și General Motors pentru Rivian, americanii care au lansat un pick-up electric.

Este vorba despre Rivian R1T, programat să intre pe linia de asamblare în 2020, și așteptat în Europa din 2021. Pick-up-ul promite peste 750 CP, iar autonomia maximă este estimată de constructor la peste 640 de kilometri.

Amazon a confirmat interesul pentru Rivian și a anunțat o investiție de 700 de milioane de dolari în dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale companiei.

Potrivit Reuters, aceasta este cea mai mare investiție făcută vreodată de Amazon în afara domeniului său de activitate. Nu este exclus nici ca GM să investească la Rivian, discuțiile fiind în desfășurare.

Rivian speră să devină un competitor serios pentru Tesla și să câștige cât mai mulți clienți în anii următori. Dacă planurile sale vor fi duse la capăt, Rivian va deveni prima companie care va produce un pick-up electric în serie.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Dacă Amazon, cea mai mare companie din lume, nu a investit niciodată în nimic decat acum în maşini electrice

    este clar că maşinile electrice sunt viitorul
    7 12
  • ^Amazon nu a investit niciodata in nimic? Buna gluma.
    4 1
  • @Edikkk
    Eu cred ca tu si masinile electrice aveti nevoie de o camera in care sa fiti singuri
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru