Amazon și GM vor să investească la Rivian: start-up-ul american a lansat un pick-up electric ce va fi vândut și în Europa

de Paul Cosma
Miercuri, 13.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Amazon și General Motors negociază o posibilă investiție la Rivian Automotive, start-up-ul american ce a lansat pe piață un pick-up electric. Potrivit unor surse citate de Reuters, valoarea Rivian este estimată la 1-2 miliarde de dolari, iar Amazon și GM ar urma să dețină acțiuni în cadrul companiei.

Rivian R1T, pick-up-ul electric (foto) dezvoltat de un start-up din SUA, este programat să intre pe linia de asamblare în 2020, iar europenii îl vor primi în 2021. Pick-up-ul promite peste 750 CP, iar autonomia maximă este estimate de constructor la peste 640 de kilometri.

Cifrele impresionante promise de Rivian au atras atenția jucătorilor din industria auto și nu numai.

Gigantul Amazon și grupul General Motors sunt interesați să investească la Rivian, valoarea start-up-ului fiind estimată în prezent la 1-2 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters.

Dacă tranzacția se va concretiza, Amazon și GM vor deveni acționari minoritari în cadrul Rivian. Aceleași surse spun că înțelegerea are șanse mari să fie oficializată în această lună, dar că nu este exclus un eșec al negocierilor.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Na ca Rivianu lovi din nou ! Vianu ai pus-o pare-se !
    7 1
  • PacMan
    Nu stiu fraerii aia de la Amazon si GM in ce sa investeasca... Sa-i ceara domne parerea lu Vianu de la Videle :))
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru