Amazon vrea să cumpere o companie americană ce dezvoltă vehicule autonome: un miliard de dolari pentru start-up-ul Zoox

de Paul Cosma
Vineri, 26.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Amazon vrea să cumpere firma americană Zoox, un start-up din Silicon Valley ce dezvoltă tehnologie pentru vehicule autonome, în schimbul sumei de un miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate de situație.

După investiția de 700 de milioane de euro în producătorul de mașini electrice Rivian Automotive, gigantul Amazon vrea să intre și pe piața vehiculelor autonome.

Potrivit publicației The Information, Amazon vrea să cumpere start-up-ul Zoox, ce dezvoltă tehnologie pentru mașinile autonome, pentru circa un miliard de dolari.

Tranzacția ar urma să fie oficializată în cel mai scurt timp. Amazon și Zoox nu au oferit niciun comentariu până acum.

De curând, Wall Street Journal a scris că negocierile dintre cele două părți se află într-un stadiu avansat, iar valoarea de piață Zoox este estimată la mai puțin de 3.2 miliarde de dolari.

Via Reuters

Comentarii (9)

  • netam-nissan
    rivian stiu ca nu a produs nimica pina acuma la fel ca nikola aia de 30 miliarde pe bursa fratii lu tesla si are investitori cu gramada...
    deci ar fi normal ca si zoocsii astia sa fie tot p-acolo. asta e insa cind vine ordin de sus nu se discuta, doar se executa.
    intrebarea de 666 puncte e cine da ordinele astea.
    nu, nu cred ca bancherii, ei doar primesc sprijin de la state dupa ce fac pagube cu mangleli de trilioane.
    20 3
  • @netam-nissan: ai o dilema existentiala: nu joci la loto pana nu afli numerele castigatoare; problema e ca dupa ce le afli nu mai poti sa joci.
    taa-daa
    5 12
  • @netam-nissan: dc n-o bagi si p-aia cu "sunt interese mai la mijloc" care se potriveste la orice pe lumea asta, nu esti credibil
    7 13
  • Hai Vali la culcare. Treci imediat.
    11 4
  • netam-nissan
    dle vali nici nu vreau sa fiu credibil ca doar nu dau vreun interviu de angajare sau nu cer vreun credit aici la AM.
    si daca vi se pare normal ca economia planetei sa fie ca un joc la pacanele e treaba dvs, mie nu mi se pare sanatos.
    9 1
  • Pai sanatos sau nu asta asa este, pentru ca se spune de sute de ani ca "cine nu risca nu castiga". Si cu cat mai mare se intrevede castigul cu atat mai mult sunt dispusi unii sa riste.
    Cine a cumparat actiuni Tesla acum 5 ani (cand facea masini dar in volume mici si mergea in pierdere) culege acum roadele. Amazon (sau managementul lor) vrea si el sa castige si atunci investeste in companii care au potentialul sa ajunga mari. Daca vor ajunge sau nu depinde si de finantare si de management dar si de factori externi care nu pot fi controlati (decat daca esti adeptul conspiratiilor planetare, si atunici nu exista risc doar planificare).
    In final trebuie sa te hotarasti in ce crezi, in conspiratii mondiale care controleaza tot, sau in faptul ca unele companii isi asuma riscuri atunci cand fac investitii in domenii care par sa genereze profit mai incolo?
    4 5
  • netam-nissan
    da dle green posibil ca nimic sa nu fie planificat de tagma putrezilor de bogati nici paradisurile fiscale ori iertarile de impozite doar pt ei nici camataria planetara toate apar asa la harneala intimplator.

    le ziceti bine totusi, drept urmare las balta motostivuitorizmu si nici nu mai postez pe AM ca e timp pretios irosit.
    mai bine joc la pacanele ca alfel de unde malai de managerizat investitii la tezla rivianului zoocsit de amazoane?
    8 0
  • @Netam-nissan, zau ca ar fi pacat sa nu mai postati. Ne-am amuzat cu totii copios de discutiile dumneavoastra cu seful de raion.

    Ceea ce spun este ca nici sefii de la Daimler si nici Toyota, care au avut actiuni la Tesla si le-au vandut, nu au anticipat cresterea fulminanta a valorii acestora. Nu e vorba, ca nu au vandut in pierdere, dar puteau sa faca si mai multi bani daca nu se grabeau, dar nu au mai crezut in Musca.

    Ceea ce spun este ca nu cred ca se pun toti bogatii la masa si se sfatuiesc cum sa-l arda pe omul de rand, ci fiecare incearca sa devina mai bogat. Si pana la urma fiecare dintre noi incearca acelasi lucru, sa obtina cat mai multi bani pentru efortul depus. Ca nivelul lor le permite sa faca si lobby pe langa politicieni si sa influenteze modul in care se fac regulile, tine de instrumente le pe care le au.
    Dar la fel de bine, un set de legi/masuri pot ajuta pe unii si incurca pe altii, nu cred ca sunt ei atat de organizati.
    5 2
  • netam-nissan
    ok mai postez dle Alex daca ziceti ca nitel umor mai ales moca nu strica in timpurile astea si prea serioase nu doar absurde cred.
    orice comentariu e bun pina la urma decit deloc adica inghititu pe nemestecate a stirilor luate nu doar de a.m. in vrac.
    desi inutila e interesanta deci lupta cu caracratita indoctrinarilor pasate de colo colo fara intentie de multe ori.
    drumuri bune va urez nu ca mine cind virez de aproape ma rastorn cu motostivuitoru in gropile din asfaltu carfur.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru