Rivian atrage 2.5 miliarde de dolari de la investitori precum Amazon și Ford

de Paul Cosma
Luni, 26.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul american de mașini electrice Rivian a atras 2.5 miliarde de dolari într-o nouă rundă de finanţare condusă de investitorii Amazon și Ford, potrivit Reuters.

După ce a transmis că analizează construirea unei noi fabrici de asamblare pe teritoriul SUA, Rivian a informat că a primit o infuzie de fonduri pentru dezvoltarea companiei. 

“Pe măsură ce ne apropiem de începerea producţiei de vehicule, este vital să continuăm să privim înainte şi să trecem la următoarea fază de dezvoltare a Rivian,” a spus directorul general al Rivian, R.J. A Scaringe, într-un comunicat. 

Rivian, care are în prezent o fabrică în Normal, Illinois, a declarat că a strâns până acum aproximativ 10.5 miliarde de dolari. Compania va avea ca obiectiv o evaluare de peste 50 de miliarde de dolari într-o listare care ar putea avea loc la sfârşitul acestui an. 

Rivian a fost înființată în 2009 în California. Opt ani mai târziu, Rivian a anunțat că urmează să construiască un SUV și un pick-up, ambele cu zero emisii. Acestea au fost denumite R1S, respectiv R1T, și au fost prezentate oficial în 2018 la Los Angeles.

La finalul anului trecut, fondatorul mărcii americane a dezvăluit că intenționează să dezvolte și modele de dimensiuni mai mici, destinate unor piețe precum China și Europa.

Via news.ro

Comentarii (2)

  • Edikkk
    O maşină electrică matură care are un singur mare pas de făcut: producţia.
    3 7
  • ovidiu_consta
    Nu poate fi matura atata vreme cat e doar pe hartie/calculator. Dar de aratat, arata bine, imi place.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru