Verkor, un start-up din Franța, vrea să construiască o fabrică de baterii pentru electrice: uzina de 1.6 miliarde de euro ar urma să fie operațională în 2023

de Paul Cosma
Joi, 20.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul francez Verkor caută finanțare de 1.6 miliarde de euro ca să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice, în parteneriat cu Schneider Electric. Uzina ar urma să livreze anual 16 GWh, iar francezii speră să fie operațională în 2023.

Franța și Germania au decis anul trecut să lucreze împreună pentru dezvoltarea și producția de baterii pentru mașinile electrice, astfel încât Europa să rămână competitivă la acest capitol, iar producătorii să își reducă dependența față de furnizorii asiatici. Alianța va cuprinde inițial grupul PSA, Opel și producătorul de baterii Saft.

Cooperarea celor două țări este doar una dintre inițiativele prin care companiile vor să producă baterii pentru mașini electrice pe Bătrânul Continent.

Amintim că Volkswagen și BMW se numără printre investitorii care vor contribui la construcția celei mai mari fabrici de baterii pentru mașini electrice din Europa.

Suedezii de la Northvolt au strâns un capital de un miliard de dolari și au început construcția uzinei în luna august 2019. Fabrica a primit deja comenzi pentru baterii în valoare de peste 13 miliarde de dolari până în 2030.

Un alt start-up european dorește să intre în această horă și vrea să construiască o fabrică de baterii.

Francezii de la Verkor, în parteneriat cu Schneider Electric, caută o finanțare de 1.6 miliarde de euro pentru o uzină care să devină operațională în 2023.

Fabrica ar urma să livreze anual 16 GWh de energie, iar Verkor spune că va avea nevoie de circa 2.000 de angajați.

Piața electricelor accelerează destul de rapid,” a spus CEO-ul Verkor, care susține că a avut deja discuții cu mai mulți constructori auto privind posibile contracte de furnizare de baterii.

Locația viitoarei fabrici nu a fost încă stabilită, Franța fiind prima opțiune pentru Verkor, acest aspect urmând să fie stabilit în prima jumătate din 2021.

Via Automotive News

 

 

 

 

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru