Amenzile pentru parcarea neregulamentară în București ar putea fi aprobate pe 26 iunie: 500 de lei dacă mașina este ridicată și stă o zi în depozit

de Paul Cosma
Luni, 24.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria București a propus ca amenzile privind mașinile parcate neregulamentar în Capitală să fie votate în ședința Consiliului General din 26 iunie. În cazul unui autoturism, amenda propusă ajunge la 500 de lei dacă mașina este ridicată și stă o zi într-un depozit.

Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice din București ar putea fi aprobat în această săptămână, în urma unei propuneri a Primăriei Capitalei.

Instituția condusă de Gabriela Firea a propus ca acest regulament să fie votat în ședința Consiliului General din data de 26 iunie.

Tarifele/ amenzile propuse sunt următoarele:

1. Tarife de ridicare
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone (inclusiv)
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

2. Tarife de transport
- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone (inclusiv)
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

3. Tarif de depozitare: 150 lei/zi.

Astfel, un șofer poate plăti amendă de 500 de lei, în cazul în care i se ridică mașina și stă în depozit o zi.

De asemenea, regulamentul supus aprobării consilierilor generali prevede și condițiile pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar.

În plus, regulamentul conține și ce condiții trebuie să îndeplinească operatorii care vor ridica mașinile parcate neregulamentar, precum și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele de ridicare.

Via economica.net

Comentarii (4)

  • autogol
    nicio problema, poate sa fie amenda si 10.000 euro pe minut, atata vreme cat nu se va aplica - si NU se va aplica, garantat - oprim si parcam in continuare unde vrea cuculetul nostru, ca pana acum
    8 5
  • hazard
    poate se mai linistesc cocalarii care sunt obisnuiti cu carutele de pe la ei de prin sat...
    6 1
  • Actiune laudabila! Uite asa mai carpesc bugetul falimentar,al primariei!))
    0 1
  • inexorabil
    @joe, mă mir că nu ne pomenim şi cu “falimentul de ţară”…

    Ce uşor să impuţi “legal” parcarea neregulamentară şi ce (fatidic de) greu să identifici soluţii…deşi ele există bine mersi, ca de exemplu amenajările supraetajate…Ah, în acest sens nu ne ajunge spaţiul disponibil? Păi na acum, ne-am îmbulzit cu toţii către “tentantul” oraş, drept pentru care am ridicat o puzderie de “zone rezidenţiale” şi de temple închinate consumerismului, dar unde naiba parcăm (atunci când suntem prea mulţi laolaltă) nu s-a gândit mai nimeni, nici guvernanţi, nici guvernaţi. Dar Doamne fereşte să ne afecteze careva ("oricine ar fi") “drepturile şi libertăţile fundamentale”.

    Plus: cum adică să facem ţăndări singura lege suverană pe pământ, recte Legea Junglei? Păi nu suntem îndoctrinaţi sistematic – încă din faşă şi fără excepţii – cu “selecţia naturală” care cică îi reliefează pe cei “puternici”, care – nu-i aşa? – supravieţuiesc/se descurcă/sunt băieţi dăştăpţi “în orice condiţii” (de Stânga sau de Dreapta) ? Şi cum adică: nu mai stigmatizăm “comunismul”, cum că am avea oroare de “mură-n gură” de la “stat” ? De fapt, tot de la sfântul stat aşteptăm (perpetuu) rezolvare, căci – “magnum argumentum” – de ce plătim taxe şi impozite? Ştiu, ştiu, nu este vorba de comunism, ci de civism, de relaţia “normală în orice stat democratic” autorităţi-cetăţeni. Cum se face însă diferenţa de rigoare nu apare încă nimeni să ne explice. De fapt, n-ar fi de remarcat nicio diferenţă, nici între sisteme, nici între oameni, că doar politicienii/administratorii nu provin din cosmos şi doar cunoaştem cu toţii axioma: “Orice ţară are exact conducătorii pe care îi merită”…

    Prin urmare, în mod indiscutabil: ai, n-ai, dai – pardon, reformulez: vezi, nu vezi, găseşte-ţi loc de parcare :D (“D” vine de la “Dumnezeu ştie cum”).

    Foarte civică şi elegantă propunerea mea, păi nu?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru