Americanii primesc un Volkswagen Tiguan cu șapte locuri. Europenii mai așteaptă

de Bogdan Mirică
Luni, 09.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lansat în Statele Unite noul Tiguan cu șapte locuri. Modelul se va vinde și în China sub denumirea Tiguan Allspace. Europa mai are însă de așteptat până îl primește.

La finalul anului trecut, Volkswagen dezvăluia primele imagini ale noului Tiguan Allspace sau Tiguan L, varianta cu șapte locuri a crossover-ului actual, destinată publicului din China.

Același model, dar sub o altă denumire își face debutul oficial și în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Versiunea americană se numește simplu Tiguan și este identică cu varianta Allspace din China.

Asta înseamnă că este dezvoltată pe aceeași platformă MQB și că dispune de o lungime mai mare cu 11 centimetri decât modelul existent în prezent în Europa. Diferențele estetice sunt aproape imperceptibile, singura fiind cea legată de dimensiuni.

Tiguan-ul american cu ampatament mărit se va duela cu modele ca Nissan X-Trail sau Mitsubishi Outlander. Când va ajunge pe piața europeană, lista rivalilor va include și colegul de concern Skoda Kodiaq.

Esential 11 centimetri este diferența dintre lungimea Tiguan-ului cu șapte locuri lansat în SUA și cel european, cu numai cinci locuri.
Cei 11 centimetri în plus se vor regăsi la interior, acolo unde Volkswagen oferă șapte locuri în standard pe varianta cu tracțiune față.
Pentru cei care aleg versiunea cu tracțiune integrală 4Motion, al treilea rând de scaune este oferit opțional.

Interiorul va copia liniile și tehnologiile oferite deja pe modelul european. Gama de motorizări va fi însă croită pe gustul americanilor. Iar asta presupune un singur motor, de 2.0 litri turbo, capabil să ofere 184 de cai și 300 de Nm. Agregatul va fi completat de o cutie automată cu opt rapoarte și de tracțiune față sau integrală. Când vor opta pentru 4Motion, clienții americani vor primi și Active Control, adică patru moduri diferite de rulare.

Europenii ar putea să primească propria variantă cu șapte locuri a actualului Tiguan în primăvara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Comentarii (1)

  • Europenii au Kodiaq...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru