ANAF vrea să cumpere mașini electrice cu volan încălzit și îmbrăcat în piele

de Paul Cosma, Foto: B365
Luni, 13.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
ANAF pregătește achiziția a două mașini și a unei stații de încărcare ce va fi montată la sediul central din București, costul total urmând să fie de 100.000 de euro.

Cu o flotă de aproape 600 de autovehicule, mai bine de jumătate dintre ele fiind nefuncționale, Agenția Națională de Administrare Fiscală vrea să achiziționeze primele sale vehicule cu emisii zero,  conform informațiilor prezentate de profit.ro. 

ANAF se pregătește să cumpere două mașini electrice și o stație de încărcare care să fie instalată la sediul central din Capitală. Costul total pentru stat al acestei afaceri ar ajunge aproape de 100.000 de euro. Cele două mașini, care trebuie să aibă, printre altele, "volan îmbrăcat în piele, cu încălzire", sunt destinate unor persoane din conducere, nu inspectorilor care merg pe teren.

Costul din bugetul instituției s-ar ridica la 310.945 lei fără TVA (370.000 de lei cu TVA), dar la această sumă s-ar adăuga, din Fondul de mediu, finanțări nerambursabile de câte 52.500 de lei pentru fiecare dintre cele două mașini electrice (45.000 de lei prin programul Rabla Plus și 7.500 de lei prin Rabla Clasic), având în vedere că ANAF intenționează să predea pentru casare și două mașini uzate din actualul parc auto. 

"Necesitatea a fost stabilită ținând cont de faptul că în patrimoniul instituției există mai multe autoturisme destul de vechi, uzate din punct de vedere tehnic cât și moral, pentru care costurile de reparație sunt foarte ridicate, iar prin achiziționarea a două autoturisme electrice, vor fi înlocuite două autovehicule uzate din patrimoniul instituției, avantajele în utilizarea unui vehicul electric pentru activitatea operativă a ANAF fiind gradul redus de emisii de tip ardere, ceea ce în timp va conduce la un mediu înconjurător mai curat, și costuri de încărcare mai reduse", arată ANAF. 

Via profit.ro

Comentarii (7)

  • Catalin
    Nu se întâmpla asta dacă matzulica nu dădea afara secretarii de stat useristi. Ei se legau cu lanțurile de acele vehicule uzate moral și impiedicau aceasta samavolnicie, aceasta penetrare în grup a banului public
    5 7
  • Edikkk
    Sa le cumpere ceva neuzat moral si cu adevarat ecologic,recte masina lu' Fred Flintstone,in afara de flatulenta umana,0 emisii.Bravo,Tesla,rusine Cehia,Nu uzate moral, Nu uzate moral,Nu uzate moral.
    5 1
  • Asta se cheamă sfidare la adresa contribuabililor si a banului public. Adică domnii din conducere nu pot decât și musai cu volan îmbrăcat în piele și încălzit, altfel le ies bube la gură... Mă întreb dacă Dacia Spring s-ar încadra în cerințele lor, dar tare mă tem că vor de la Audi e-Tron în sus. Ca să vază muritorii valoarea la domn' inspectori.
    11 0
  • pe zi ce trece imi pare rau tot mai mult ca inca nu am plecat din tara, chiar daca se schimba astia de ne conduc impresia generala este aceeasi: ei incearca sa isi maximizeze timpul petrecut la butoane... mai rau ca in vremea fanariotilor.
    11 0
  • Anafura lor...
    Ia citiți aici și spuneți-mi voi, nu-i România minunată?
    https://www.promotor.ro/masini-noi/dosar-analize/anaf-cumpara-masini-electrice-caietul-de-sarcini-pare-copiat-din-configuratorul-renault-18907902
    4 0
  • Volanul
    Nu au cerut ei special asta, pentru ca nu stiu dobitocii contopisti de prin birouri ce sa ceara sau sa nu ceara, ce sa aiba sau sa nu aiba ORICE echipament tehnic pe care il cumpara..de la laptopuri si imprimante, pana la, iata, automobile electrice!

    Prin birourile alea sunt niste dinozauri, cotofene sau buruieni care habar n-au mai mult decat dimensiunea pe care so aiba sina metalica a dosarului..ca sa il poata ei insera in biblioraft.

    Asa ca pur si simplu rolul lor este sa dea un copy-paste listei de dotari auto-servite pe care o primesc direct de mai sus, mai din stanga sau mai din dreapta, si care musai se va pupa identic cu lista unui participant la licitatie..de multe ori, unic si ala. Nu m-as mira ca acel volan incalzit sa fie chiar vreun "criteriu eliminator" si nu o dotare necesara.
    4 0
  • Niște fraieri... trebuia sa își cumpere Tesla... doar e “cea mai buna” și evident nu poluează
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru