Anvelopele stau în calea fericirii: Bugatti Chiron poate rula cu peste 480 km/h, dar pneurile nu fac față

de Cornel Șocariciu
Joi, 22.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Chiron este o mașinărie complexă. Hypercar-ul din Molsheim este capabil de o viteză maximă de peste 480 km/h, dar cu anvelopele de acum, Chiron ar trebui să se mulțumească "doar" cu 450 km/h.

În momentul în care Bugatti a venit pe piață cu noul Chiron, toată lumea a așteptat cu nerăbdare să citească valoarea trecută în dreptul căsuței "viteză maximă". În acest moment, viteza maximă a lui Chiron este limitată la 380 km/h. Totuși, prin simpla acționare a unei cheițe speciale, limitatorul se dezactivază și nu intervine până în momentul în care, pe bord, este afișată valoarea de 420 km/h.

Dar credeați că doar atât poate Chiron? Nu, desigur! Andy Wallace, pilotul de teste Bugatti, spune că în acest moment, hypercarul din Molsheim poate ajunge la 482 km/h (300 mile/oră), însă există o problemă. Anvelopele nu vor rezista.

Totuși, Wallace spune că setul de pneuri oferit de Michelin poate să-l ajute pe Chiron să meargă cu 450 km/h (280 mile/oră). Totodată, britanicul crede că producătorul de pneuri o să vină cu o soluție nouă, iar anul viitor când Bugatti va organiza un test de viteză pentru Chiron, anvelopele să nu mai reprezinte o problemă.

În același timp, Bugatti Chiron trebuie să-și păzească bine spatele.

Americanii de la Hennessey se pregătesc să lanseze Venom F5, un hypercar de 1.500 de cai putere capabil să treacă și el de bariera celor 482 km/h.

Via | PopularMechanics

Comentarii (6)

  • Cineva
    Merge pana la 500 !

    https://www.youtube.com/watch?v=OTzGQNRbdh0
    4 3
  • Asta-i mare problema ...a sesizat-o si ONU.
    5 2
  • @Cineva
    In jocul GranTurismo poate.
    Oricum probleme aerodinamice apar de la 380 KM/H, asta fiind si problema pt care McLaren F1 nu are viteza mai mare de 380
    5 1
  • @Cineva
    Nu orice pasare care zboara se mananca. Nu tot ce vezi pe net este real.
    2 1
  • dragnea ftw
    vorbe. eu am mers cu roti cu sarme/ate..vechi de 14 ani...anvelopele pot indura multe, daca-s de firma!
    6 6
  • Spuneti-le sa ia legatura cu mine, cunosc baieti care aduc anvelope sh din afara, cica is mai bune ca alea noi si sunt de firma :))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru