Apple continuă campania de recrutări: compania a angajat omul care a dezvoltat sistemul de conducere autonomă de la Tesla

de Sebastian Toma
Marti, 25.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple l-a angajat pe Jamie Carlson, unul dintre inginerii Tesla Motors responsabili de Autopilot, modul de rulare autonom al lui Model S, titrează Reuters.

Apple derulează o campanie de angajări de specialiști ai industriei auto, iar cea mai recentă achiziție este Jamie Carlson, un inginer de la Tesla Motors care a realizat sistemul de conducere autonomă numit Autopilot. Potrivit Reuters, noul inginer angajat la Apple se va ocupa de proiectul secret al companiei în domeniul mașinilor autonome, unul dintre puținele care au reușit să-și păstreze misterele în fața presei. Noul recrut al Apple se va alătura unei echipe care include specialiști de la companii precum Volkswagen, BMW, Bosch, Delphi, TRW, ZF și Nokia, printre altele, remarcă cei de la Reuters.

The Guardian: "Apple caută un loc pentru testarea de mașini autonome"

Intrarea Apple în industria mașinilor autonome nu pare să fie deloc întâmplătoare, compania din California pregătindu-se să le facă față rivalilor de la Google. Aceștia din urmă au prezentat deja un prototip funcțional al unei mașini 100% autonome, capabilă să se conducă singură în mediul urban și să evite accidentele. Pentru moment, nu este clar dacă Apple dorește să construiască o mașină autonomă sau dacă doar dorește să asigure partea software a acesteia sau să ofere un sistem care să fie integrat de producătorii de automobile care doresc să producă mașini autonome.

Din punct de vedere al acțiunilor întreprinse până acum, intervenția Apple în domeniul mașinilor autonome nu este așteptată să aibă loc doar pe plan de software.

Șeful Mercedes-Benz vrea să colaboreze cu Apple și cu Google

Urmareste Automarket
Programul Apple privind mașinile autonome a rămas secret în ciuda informațiilor din presă cu privire la acesta și a listei de persoane implicate în dezvoltarea următorului proiect de la Apple. Acest proiect, oricare ar fi scopul său, ilustrează tipul de gândire și strategia de angajare derulată de compania care produce și vinde o gamă populară de electronice, care merge de la celebrele iPod și iPhone, până la iMac și MacBook-uri, printre altele.

Via Reuters | Sursă foto 

Comentarii (1)

  • Ce s-a gandit appplee, ne costa un telefon 1-200 de $ si il cumpara fraierii cu 5-600$.
    Pai atunci sa facem o masina la 20000 $...
    Cred ca in final vor scoate un model de masina cu numele de Nokia...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru