Aproape de varianta finală: Porsche a efectuat primele teste cu modelul electric ce va fi lansat în 2020

de Petre Barac
Joi, 07.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric de la Porsche va avea 608 cai putere, cuplu motor de aproape 900 Nm, autonomie de 500 de kilometri și accelerație 0-100km/h în 3.5 secunde.

Porsche a efectuat primele teste cu prototipul său electric ce va intra în producție în circa doi ani, designul mașinii fiind aproape gata.

La Salonul Auto de la Frankfurt din 2015, Porsche a dezvăluit conceptul electric Mission E, care acum se pregătește să devină model de serie începând cu anul 2019, primele livrări fiind programate pentru 2020.

Prototipul botezat J1 a fost testat cu succes în condiții de iarnă, designul de acum fiind foarte aproape de varianta finală de producție. Porsche Mission E încă nu a primit un nume oficial pentru lansarea de peste doi ani.

Constructorul din Stuttgart spune că primul său model electric va fi disponibil în mai multe variante de putere, fiind poziționat în gama Porsche între Panamera și 911.

În varianta de concept, Porsche Mission E dispune de peste 600 de cai putere, accelerație 0-100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde și o viteză maximă de peste 250 km/h. Autonomia este situată în jurul valorii de 500 de kilometri.

Mașina va dispune de o funcție de încărcare rapidă, ce permite bateriei să ajungă la 80% din capacitate în mai puțin de 15 minute.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • De atatea ori am vazut conceptul asta, incat incep sa cred ca modelul real nu o sa mai apara niciodata.

    Masina arata bine, dar conform datelor de mai sus o sa fie mai putin performanta decat Tesla S P100D care are cuplu de 1247NM si atinge suta in 2,7 secunde si are azi (nu peste 2-3 ani) autonomie de 613 km. Si desi Porsche are mai multi cai putere, atinge aceeasi viteza ca P100D.

    In schimb timpul de incarcare ar fi de aproximativ 3 ori mai rapid decat la Tesla S 75D (autonomie comparabila), dar ramane de vazut unde va putea fi incarcata, ca momentan nu exista statii de incarcare atat de performante. Plus ca Tesla isi actualizeaza statiile de incarcare existente astfel incat sa ofere puteri tot mai mari. Pana peste 2-3 ani cand o sa apara Porsche-ul asta, si statiile Tesla se vor fi actualizat.

    Din poza nu pare o masina de familie utila, pare un compromis intre ceva inutil gen BMW i8 si masina de familie Tesla Model S.
    4 0
  • filip12
    da cei mai fac pănă n 2020? nu au toate beculețe să i pună? sau cui îi pasă cu 4 ani înainte?
    3 1
  • Deci...mesaj:
    Nu mai luati Tesla ca vine si porce imediat!!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru