Ariel Nomad este primul off-roader din gama constructorului specializat în roadstere extreme

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 26.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Ariel, cunoscută pentru roadsterul Atom, va lansa primul model cu capacități de off-roader din gama sa. Numele noului model este Nomad.

Ariel Atom este unul dintre cele mai celebre modele roadster din lume. Iar din luna ianuarie a anului 2015 va avea un frate ce va putea fi folosit pe aproape orice fel de suprafață. Noul Ariel Nomad este un roadster cu capacități de off-roader. În ciuda faptului că are tracțiune doar pe o singură punte, noul model beneficiază de anvelope speciale și o gardă la sol generoasă.

Suspensia are o cursă amplă pentru a putea amortiza denivelările, iar postul de conducere și locul pasagerului sunt protejate de un roll-cage rezistent. Șasiul este și el întărit pentru a putea face unei utilizări intensive pe teren accidentat. Noul Ariel Nomad va folosi pentru început jante de 15 inch împreune cu anvelope 235/70, dar ulterior vor fi disponibile și alte combinații.

Urmareste Automarket
Conform publicației Autocar, puterea va fi furnizată de un motor de origine Honda de 2.4 litri cu patru cilindri. Puterea furnizată va fi de aproximativ 200 CP plus suficient cuplu la turații joase.
Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte tot de origine Honda. Ariel Nomad va beneficia și de un diferențial autoblocant oferit ca dotare standard. 

Noul Ariel Nomad va cântări 700 kilograme, iar prețul modelului de bază va porni de la 30.000 lire sterline. Noul model va debuta oficial în luna ianuarie a anului viitor.

Via Autocar. Foto: Autocar.co.uk

Comentarii (1)

  • va fi noua atractie pentru turistii din saudia, imi imaginez ce se poate face cu asta printre dune, iam...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru