După ce a făcut o mașină care se bătea cu Bugatti Veyron, Ariel promite și un supercar electric de peste 1000 de cai putere

de Bogdan Mirică
Vineri, 25.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ariel este un producător de nișă din Marea Britanie, specializat în producția de mașini rapide. După ce a creat Atom, o mașină care accelera la fel de repede ca un bugatti veyron, Ariel promite acum și un supercar electric.

Pentru fanii mașinilor rapide, numele Ariel nu face referire la un producător de detergent. Ariel este un constructor de nișă din Marea Britanie, care dezvoltă mașini de performanță, unele dintre ele capabile să se ia la trântă chiar și cu vechiul Bugatti Veyron.

Ariel Atom V8 accelerează mai repede decât un Bugatti Veyron

Cu un asemenea apetit de performanță, nu e de mirare că cel mai nou proiect al britanicilor de la Ariel este un supercar dispus să sară peste pragul de 1000 de cai putere. Și asta nu ar fi nimic, dacă Ariel nu ar promite că toți cei 1180 de cai putere vor fi electrici.

Englezii, care au botezat modelul HIPERCAR, promit că mașina va ajunge în producție de serie tocmai în anul 2020. Va fi propulsată de câte un motor pentru fiecare roată, iar fiecare propulsor va garanta 295 de cai putere și 450 de Nm.

Esential 1180 de cai putere va avea viitorul supercar Ariel.
Dacă un client va opta pentru versiunea 4x2, cu propulsie spate, atunci puterea totală va fi de 590 de cai.
Cei care vor opta pentru versiunea 4x4, puterea totală va ajunge la 1180 de cai. Cu asemenea resurse și cu o structură ușoară, Ariel Hipercar va putea ajunge de la 0 la 96 de km/h în doar 2.4 secunde, și de la 0 la 160 de km/h în doar 3.8 secunde. Viteza maximă este limitată însă la 257 de km/h, cel mai probabil pentru a conserva autonomia.

La baza supercarului va sta un șasiu din aluminiu, elemente de caroserie ușoare și jante din fibră de carbon de 20 sau 21 de inch.

Simon Saunders, președintele Ariel, a declarat că „va fi o mașină mai scumpă decât ne-am obișnuit pentru că implică o dezvoltare tehnologică complexă. Însă, dacă o veți compara cu supercarurile de peste un milion de euro, pe care le va depăși la capitolul performanțe, va fi o alegere accesibilă. Hipercar va fi un adevărat supercar electric, capabil să traverseze continente, să își încordeze mușchii pe circuit și să circule prin oraș”.

Comentarii (2)

  • someone
    daca reusesc sa tina si greutatea la un nivel jos, ei bine, nu chiar nivel de atom, atunci woooow
    0 0
  • Nu se spune nimic despre baterii. Nici nu se văd în imagini. După cum arată instalațiile din imagini, aduce mai mult a FCV.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru